Skrydis į 2 metrų gylio pašaro maišyklę darbininkui baigėsi laimingai

Nors žinia apie nelaimę „Biržų bekono“ bendrovėje visus labai išgąsdino, tačiau viskas baigėsi gerai, nes agregatas, į kurį įkrito žmogus, tuo metu neveikė.

Vyrą apžiūrėję medikai rimtų sužeidimų neaptiko, tačiau tas skundėsi, kad skauda vieną šoną. Baimindamiesi, ar tik nelūžo šonkaulis, greitosios pagalbos brigada jį nuvežė į ligoninę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyrą apžiūrėję medikai rimtų sužeidimų neaptiko, tačiau tas skundėsi, kad skauda vieną šoną. Baimindamiesi, ar tik nelūžo šonkaulis, greitosios pagalbos brigada jį nuvežė į ligoninę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, panskliautas.lt

Nov 25, 2019, 3:11 PM, atnaujinta Nov 25, 2019, 3:18 PM

Krito tiesiai ant maišyklės menčių

Ketvirtadienio rytą į Nemunėlio Radviliškio seniūnijos Leitiškių kaimą Biržų rajone sulėkė ugniagesių ir medikų ekipažai.

Specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlė pranešimas, kad „Biržų bekono“ įmonėje į malūno elevatorių įkrito žmogus.

Nelaimė nutiko 39 metų darbininkui valant gyvulių pašaro maišytuvą – apie 2 metrų aukščio talpyklą. Pasistatęs šalia stelažą vyras užlipo ant jo, pasiekė kubilo viršų, o ten slystelėjo ir įkrito į vidų.

Nelaimėlis tėškėsi ant talpykloje esančių maišyklės menčių ir kažkiek užsigavo. Vis dėlto jam liko tik džiaugtis, kad aparatas neveikė, kitu atveju jis būtų buvęs sumaltas į skutelius.

Į ligoninę neguldė

Nelaimės vietą pasiekę gelbėtojai lengviau atsikvėpė – nukentėjėlio gelbėti neprireikė. Padedamas kolegos jis pats išlipo iš talpyklos.

Vyrą apžiūrėję medikai rimtų sužeidimų neaptiko, tačiau tas skundėsi, kad skauda vieną šoną. Baimindamiesi, ar tik nelūžo šonkaulis, greitosios pagalbos brigada jį nuvežė į ligoninę.

„Tai tik smulkūs sužeidimai. Čia tas pats, kas nukristi nuo dviračio ir nusibrozdinti. Žmogaus net į ligoninę neguldė“, – laiminga pabaiga džiaugėsi „Biržų bekono“ vadovas Vaclovas Briedis.

Apie bendrovėje įvykusią nelaimę jis sužinojo važiuodamas darbo reikalais į Biržus. Direktorius neslėpė, kad pavaldinio žinia jį išgąsdino, tad pirmiausia iškvietė greitąją pagalbą, o tada apsisuko ir nuskubėjo į bendrovę.

Nelaimėlį jis rado jau išlipusį iš talpyklos ir sėdintį.

Nukėlus dangtį išsijungtų

Direktorius patikino, kad į maišyklę įkritusiam darbininkui negrėsė būti sumaltam.

Jo teigimu, aparate įmontuoti specialūs saugikliai, kurie vos tik pakėlus dangtį iškart išjungia elektros tiekimą.

Dar vadovas sakė, kad pagal tvarką darbininkai valymo darbus atlieka ne vieni. Šalia visada būna kolega. Pastarasis, išgirdęs bildesį, sukėlė visus ant kojų.

Apie įvykį pranešta Valstybinei darbo inspekcijai, tačiau inspektoriai tyrimo nesiėmė.

Kaip sakė Panevėžio teritorinio skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius Vaidas Pauliukas, darbininkas patyrė lengvą traumą, todėl tyrimą pavesta atlikti pačiam bendrovės vadovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.