Pradedamos teikti lengvatinės paskolos žemės ūkio ir žuvininkystės sektoriuose

Nukentėję nuo COVID–19 pandemijos sukeltų padarinių žemės ūkio ir žuvininkystės sektoriuose veikiantys ūkio subjektai jau gali kreiptis į nacionalinę plėtros įstaigą „Žemės ūkio paskolų garantijų fondas“ (ŽŪPGF) dėl lengvatinių paskolų.

Nukentėję nuo COVID–19 pandemijos sukeltų padarinių žemės ūkio ir žuvininkystės sektoriuose veikiantys ūkio subjektai jau gali kreiptis į nacionalinę plėtros įstaigą „Žemės ūkio paskolų garantijų fondas“ (ŽŪPGF) dėl lengvatinių paskolų.<br>T.Bauro nuotr.
Nukentėję nuo COVID–19 pandemijos sukeltų padarinių žemės ūkio ir žuvininkystės sektoriuose veikiantys ūkio subjektai jau gali kreiptis į nacionalinę plėtros įstaigą „Žemės ūkio paskolų garantijų fondas“ (ŽŪPGF) dėl lengvatinių paskolų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2020, 4:43 PM, atnaujinta Aug 24, 2020, 4:46 PM

Kaip pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), lengvatinės paskolos bus teikiamos iki 2020 metų gruodžio 31 dienos per atrinktus finansų tarpininkus.

„Rugpjūčio mėnesio pradžioje paskelbus ir pradėjus finansų tarpininkų atranką priemonės įgyvendinimui, šiuo metu sutartis dėl lengvatinių paskolų teikimo žemės ūkio ir žuvininkystės subjektams, nukentėjusiems nuo COVID-19, jau esame pasirašę su 8 finansų įstaigomis, kurios savo paslaugas teikia 7 Lietuvos regionuose.

Tad paskolų teikimo procesas jau pradėtas, o suinteresuoti asmenys gali kreiptis dėl lengvatinės paskolos gavimo į finansų tarpininkus“, – sako laikinai ŽŪPGF direktorės pareigas einanti Romalda Globienė.

Lengvatinės paskolos yra teikiamos apyvartinėms lėšoms papildyti ūkio subjektams, užsiimantiems pirmine žemės ūkio produktų gamyba, kooperatinėms bendrovėms, užsiimančioms žemės ūkio produktų perdirbimu ar prekyba, bei ūkio subjektams, užsiimantiems akvakultūros produktų gamyba, savo pagamintų akvakultūros produktų perdirbimu ir iš jų pagamintų produktų realizavimu.

Viena iš pagrindinių sąlygų gauti paskolą pagal šią priemonę – yra COVID-19 ligos protrūkio laikotarpiu patirti sunkumai. Jie vertinami atsižvelgiant į skubaus padengimo (kritinio likvidumo) rodiklio reikšmę, skolos rodiklio reikšmę arba apyvartos pokyčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.