Su cukriniais runkeliais į fabriką atkeliauja ir sprogmenys

Pasirodo, kartu su cukriniais runkeliais į Kėdainiuose esantį cukraus fabriką iš derlingų Lietuvos laukų atkeliauja ir sprogmenys – minosvaidžio minos, rankinės granatos ir kt. Laimei, dėl sprogmens fabrike nelaimės nebuvo įvykę.

Pasirodo, kartu su cukriniais runkeliais į Kėdainiuose esantį cukraus fabriką iš derlingų Lietuvos laukų atkeliauja ir sprogmenys – minosvaidžio minos, rankinės granatos ir kt.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Pasirodo, kartu su cukriniais runkeliais į Kėdainiuose esantį cukraus fabriką iš derlingų Lietuvos laukų atkeliauja ir sprogmenys – minosvaidžio minos, rankinės granatos ir kt.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Nov 5, 2020, 11:18 AM

Beje, tai, kad cukraus fabrikuose randami sprogmenys, nėra jokia retenybė – išminuotojams tenka darbuotis ir kitų miestų cukraus fabrikuose.

Rado šeštadienį

Paskutinį kartą visos Kėdainių specialiosios tarnybos – ugniagesiai gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai, į cukraus fabriką skubėjo spalio 31 dieną, šeštadienį.

8 val. 50 min. Bendrasis pagalbos centras sulaukė pranešimo, kad Kėdainiuose, Pramonės gatvėje, rasta sprogmens dalis. Įvykio vietoje nedelsiant įvestas planas „Skydas“.

Specialiosios tarnybos budėjo, kol atvyko išminuotojai ir vietoje sunaikino Antrojo pasaulinio karo laikų 81 mm minosvaidžio miną.

Prieš savaitę

Panaši situacija cukraus fabrike nutiko ir spalio 24 dieną, šeštadienį. 16 val. 41 min., pranešta, jog Pramonės gatvėje esančiame cukraus fabrike rastas sprogmuo.

Į įvykio vietą atvykusios specialiosios tarnybos budėjo, kol atvyko išminuotojai ir sprogmenį sunaikino vietoje.

Prieš mėnesį

Panaši situacija cukraus fabrike buvo ir prieš mėnesį. Rugsėjo 23 dieną, trečiadienį, apie 17 val. 43 min., buvo gautas pranešimas, kad Pramonės gatvėje esančiame cukraus fabrike rastas daiktas, panašus į sprogmenį – rankinė granata.

Į įvykio vietą vėl sulėkė visos tarnybos. Tąkart sprogmuo buvo paimtas. Sprogmenį išsivežė Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.

Būtina kviesti

Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai sako, kad radus daiktą, panašų į sprogmenį, jokiu būdu jo negalima judinti, o tuo labiau kur nors nešti. Apie radinį

nedelsiant reikia informuoti policiją, o pareigūnai iškvies išminuotojus ir kitas reikalingas specialiąsias tarnybas.

Darbuojasi išminuotojai

Radus sprogmenį įvykio vietą visuomet bus kviečiami atvykti Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.

Tik jie gali įvertinti situaciją ir nustatyti, ar rastą sprogmenį reikia gabenti į poligoną, ar reikia naikinti vietoje.

Dažniausiai rasti sprogmenys būna paimti ir saugiai išgabenti į Jonavos rajone esantį Lietuvos kariuomenės Jonušo Radvilos mokomajam pulkui priklausantį Gaižiūnų poligoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.