Roma nusileido - atidavė savo kariškius Indijos teismui

Dėl dviejų jūrų pėstininkų teismo diplomatinį triukšmą sukėlusi Italija sutiko savo kariškius atiduoti Indijos teismui.

Italų jūrų pėstininkai M. Latorre ir S. Girone kaltinami žmogžudyste.<br>AP
Italų jūrų pėstininkai M. Latorre ir S. Girone kaltinami žmogžudyste.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:04 AM

Italija pranešė sutikusi išsiųsti atgal į Indiją dėl žmogžudystės teisti du jūrų pėstininkus, nors anksčiau Roma buvo sukėlusi diplomatinį triukšmą pareiškimu, kad kariai į Indiją negrįš.

Jūrų pėstininkai Massimiliano Latorre ir Salvatore Girone kaltinami dėl dviejų indų žvejų žūties pernai vasarį. M.Latorre ir S.Girone, kurie saugojo vieną italų tanklaivį jūroje prie Indijos pietvakariuose esančio Kočio uostamiesčio, pernai nušovė du savo laivu prie tanklaivio priplaukusius indų žvejus, kuriuos palaikė piratais.

Iš pradžių sulaikyti indų pareigūnų vėliau jie pabėgo nuo teismo, kai praėjusį mėnesį Indijos teismas jiems davė specialų leidimą grįžti į Italiją balsuoti rinkimuose. Italijos ambasadorius Delyje Daniele Mancini raštu Indijai garantavo, kad jūrų pėstininkai sugrįš, tačiau kovo 11 dieną Roma paskelbė priešingai.

Diplomatinis incidentas užkaito iki tokio lygio, kad Indija buvo pasiryžusi sulaužyti Vienos konvenciją – skelbta, kad D.Mancini neleista išvykti iš Indijos.

Tačiau dabar Italijos vyriausybė, regis, nusprendė gesinti diplomatinį gaisrą pati. Ji nurodė gavusi „pakankamus patikinimus” iš Indijos pareigūnų dėl to, kaip bus elgiamasi su įtariamaisiais. Beje, patys teisiami jūrų pėstininkai sutiko su šiuo sprendimu. Indijoje Romos gestas laikomas Delio diplomatine pergale. (BBC, BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.