A. Butkevičiaus Vyriausybė vizitą į Briuselį pradėjo susitikimu su J. M. Barroso

Po susitikimo su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir kitais Vyriausybės nariais Europos Komisijos (EK) prezidentas Jose Manuelis Barroso teigė neabejojantis Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai sėkme.

Po susitikimo su ministru pirmininku A. Butkevičiumi ir kitais Vyriausybės nariais Europos Komisijos (EK) prezidentas J. M. Barroso teigė neabejojantis Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai sėkme.<br>EC
Po susitikimo su ministru pirmininku A. Butkevičiumi ir kitais Vyriausybės nariais Europos Komisijos (EK) prezidentas J. M. Barroso teigė neabejojantis Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai sėkme.<br>EC
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Apr 24, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:28 PM

A. Butkevičiaus teigimu, susitikimas buvo labai naudingas ne tik jam, bet ir visiems ministrams. Ministras pirmininkas teigia suprantantis ir prisiimantis pirmininkavimo atsakomybę ir išreiškia sieki kurti patikimą, augančią ir atvirą Europą.

Nors pirmininkavimą koordinuosianti Lietuvos komanda yra viena mažiausių per visą istoriją, A. Butkevičius teigė, kad nepaisant to, prisiimta atsakomybė bus įgyvendinta sklandžiai, remiantis geriausiomis Europos Sąjungos praktikomis.

Liepos 1 dieną prasidėsiančio pirmininkavimo metu didžiausias dėmesys bus skirtas ekonominei ir finansinei ES padėčiai, jos ekonomikos augimo priemonėms.

Sąjungos narių atstovai Vilniuje taip pat turės suderinti 2014-2020 metų ES biudžetą. Bus nagrinėjami euro zonos, energetikos klausimai.

Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje J. M. Barroso pasveikino Lietuvos siekį nuo 2015 metų įsivesti eurą ir ambicijas integruotis į Europos energetikos rinką.

Kartu su A. Butkevičiumi į Briuselį išvyko sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis, vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, kultūros ministras Šarūnas Birutis, žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, finansų ministras Rimantas Šadžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.