L. Linkevičius: „Spręsdama dėl ginklų embargo Sirijai ES turi įvertinti padarinius“

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje paragino remti politinį krizės Sirijoje sureguliavimą. Užsienio reikalų tarybos posėdyje buvo svarstoma, kaip elgtis dėl ginklų tiekimo embargo ir sankcijų Sirijai, galiojančių iki birželio 1 dienos.

Ministras paragino ES, pastaruoju metu daugėjant nerimą keliančios informacijos, aiškiai apibrėžti poziciją visų regione veikiančių grupuočių atžvilgiu.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Ministras paragino ES, pastaruoju metu daugėjant nerimą keliančios informacijos, aiškiai apibrėžti poziciją visų regione veikiančių grupuočių atžvilgiu.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 28, 2013, 11:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:49 AM

„Taryba sutarė dėl sankcijų Sirijai pratęsimo. Ar remti opoziciją tiekiant ginklus, paliekama spręsti atskiroms valstybėms narėms, laikantis apribojimų ir saugiklių, kurie bus išdėstyti politinėje deklaracijoje pagal 2008 m. gruodžio mėnesį Taryboje priimtas bendrąsias taisykles. Nė viena valstybė narė šiuo metu ginklų tiekti neketina, o šį klausimą Taryba vėl apsvarstys iki rugpjūčio 1 d., atsižvelgdama į įvykių raidą“,- sakė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų taryboje Lietuvos diplomatijos vadovas ragino ES paremti JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo iniciatyvą surengti tarptautinę konferenciją Ženevoje. Jis priminė, kad per vizitą Artimuosiuose Rytuose praėjusią savaitę išgirdo visų susijusių veikėjų atsargią poziciją dėl galimybės atšaukti ginklų embargą.

Ministras taip pat paragino ES, pastaruoju metu daugėjant nerimą keliančios informacijos, aiškiai apibrėžti poziciją visų regione veikiančių grupuočių atžvilgiu. Grupuotę „Hamas“ ES pripažįsta teroristine organizacija, o grupuotės „Hezbollah“ karinio sparno tokia organizacija nelaiko.

Užsienio reikalų taryboje taip pat svarstytas pasirengimas ES valstybių ir vyriausybių vadovų diskusijai gruodį dėl Bendrosios saugumo ir gynybos politikos. Lietuvos diplomatijos vadovas pasisakė, kad ši politika įtrauktų ir energetinį, kibernetinį bei branduolinį saugumą ir saugą, taip pat ragino stiprinti bendradarbiavimą su partneriais - tarptautinėmis organizacijomis, tokiomis kaip NATO, ir Rytų partnerystės šalimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.