L. Linkevičius susitiko su C. Ashton

Antradienį Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Briuselyje susitiko su Europos išorės veiksmų tarnybos vadove, Europos Sąjungos vyriausiąja įgaliotine užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton ir aptarė pasirengimą Vilniuje planuojamiems renginiams – neformaliam ES užsienio reikalų ministrų susitikimui ir Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

Catherine Ashton su L. Linkevičiumi aptarė ir neformalų ES užsienio reikalų ministrų susitikimą, kuris vyks Vilniuje.<br>"Reuters"
Catherine Ashton su L. Linkevičiumi aptarė ir neformalų ES užsienio reikalų ministrų susitikimą, kuris vyks Vilniuje.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2013, 4:29 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:25 PM

„Susitikimas buvo labai pozityvus. Pirmininkaudama Europos Sąjungos Tarybai ir rengdamasi Rytų partnerystės valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimui, Lietuva reguliariai konsultuojasi su vyriausiąja įgaliotine, kuri atsakinga už ES užsienio politiką ir pirmininkauja ES užsienio reikalų ministrų posėdžiams“,– sakė L. Linkevičius.

Neformalus ES užsienio reikalų ministrų susitikimas vyks rugsėjo 6–7 d. Vilniuje. Tokie susitikimai vyksta du kartus per metus ir organizuojami ES Tarybai pirmininkaujančioje valstybėje drauge su Europos išorės veiksmų tarnyba. Šįkart neformalaus susitikimo darbotvarkėje numatomi kaimynystės klausimai, prioritetinį dėmesį skiriant Rytų partnerystei, ir diskusija dėl gynybos politikos.

L. Linkevičius ir C. Ashton aptarė ir pirmadienį Briuselyje įvykusio Rytų partnerystės užsienio reikalų ministrų susitikimo rezultatus bei suderino tolesnius praktinius žingsnius, rengiantis lapkričio 28–29 d. Rytų partnerystės vadovų susitikimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.