Albanijai dar šiais metais gali būti suteiktas ES kandidatės statusas

Albanijai dar šiais metais gali būti suteiktas Europos Sąjungos (ES) kandidatės statusas. Tai antradienį Briuselyje po susitikimo su šios šalies ministru pirmininku Edi Rama pareiškė Europos Komisijos pirmininkas Jose Manueilis Barroso. Kartu jis pabrėžė, kad Ankara turi toliau siekti pažangos kovodama su korupcija ir organizuotu nusikalstamumu.

Albanijai dar šiais metais gali būti suteiktas Europos Sąjungos (ES) kandidatės statusas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Albanijai dar šiais metais gali būti suteiktas Europos Sąjungos (ES) kandidatės statusas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2013, 5:48 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:44 AM

J.M.Barroso atkreipė dėmesį į būsimą Komisijos pažangos ataskaitą spalį. „Šalys narės stebi jus, Europos Komisija taip pat“, - sakė jis E.Ramai. Albanija esą privalo aktyviau kovoti su korupcija ir nusikaltimais ne dėl ES, bet dėl albanų. J.M.Barroso taip pat paragino Tiraną išspręsti daug metų trunkantį ginčą tarp susipriešinusių politinių stovyklų. Artėjimas prie ES, anot jos, reikalauja plataus konsensuso visuomenėje bei valstybinėse institucijose.

Komisijos vadovas kartu gyrė ligšiolinę Albanijos pažangą vykdant teisingumo sistemos ir viešojo administravimo reformą bei organizuojant demokratiškus ir laisvus rinkimus birželį. E.Rama ES kandidatės statusą pavadino „pasiekiamu“. Albanija, pasak jo, atkakliai dirba, kad būtų pradėtos konkrečios ES stojimo derybos.

Jei Europos Komisija spalį pasiūlys suteikti Albanijai kandidatės statusą, kiti veiksmai priklausys nuo 28 ES šalių. Jos sprendimą dėl narystės ES siekiančios šalies pažangos turi priimti vienbalsiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.