Britai įves kalėjimo iki gyvos galvos bausmę už prekybą žmonėmis

Naujausiais vyriausybės duomenimis, pernai prekyba žmonėmis Didžiojoje Britanijoje išaugo 25 proc. Labai padaugėjo aukų iš Lietuvos, Lenkijos ir Albanijos.

Moterys iš Rytų Europos dažniausiai verčiamos dirbti prostitutėmis, o vyrai - statybose.<br>D.Umbraso nuotr.
Moterys iš Rytų Europos dažniausiai verčiamos dirbti prostitutėmis, o vyrai - statybose.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 8:57 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:47 AM

2012 metais buvo pranešta apie 1 186 prekybos žmonėmis aukas, o 2011 metais - 946. Daugiausia Didžiojoje Britanijoje parduodamų žmonių yra iš Nigerijos, Vietnamo, Albanijos, Rumunijos ir Kinijos.

Nuo 2011 metų prekybos žmonėmis aukų iš Albanijos padaugėjo 300 proc., iš Lietuvos - 171 proc., o iš Lenkijos - 148 proc. Tačiau sumažėjo aukų iš Rumunijos ir Kinijos.

Aukos verčiamos dirbti įvairius darbus nuo vergovės namuose iki darbo marihuanos fermose. Moterys iš Rytų Europos dažniausiai verčiamos dirbti prostitutėmis, o vyrai - statybose.

Pastebėta, kad daugėja žmonių, kurie verčiami prašyti išmaldos arba naudojami sukčiavimu iš valstybės išgauti socialines išmokas.

Nusikaltėliai savo aukas dažniausiai suvilioja pažadėdami nemokamą kelionę, darbą ir apgyvendinimą. Kitais atvejais aukos paverčiamos vergais už skolas ir verčiamos atidirbti už paskolintus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.