Užsienio reikalų ministro susitikimuose Budapešte - dėmesys ES plėtrai

Vengrijoje su oficialiu vizitu viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius spalio 31 dieną dalyvavo Višegrado, Vakarų Balkanų, Austrijos ir Turkijos užsienio reikalų ministrų susitikime, kuriame diskutuota apie ES plėtros aktualijas ir perspektyvas.

L.Linkevičius vieši Vengrijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Linkevičius vieši Vengrijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:44 PM

Susitikimas surengtas šiuo metu Višegrado ketvertui pirmininkaujančios Vengrijos iniciatyva.

Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo, kad pirmininkaudama Europos Sąjungos Tarybai Lietuva skiria daug dėmesio tolesniam ES plėtros procesui, ir atkreipė dėmesį į šio proceso, kuris yra neatsiejamas nuo kiekvienos šalies pažangos vykdant reformas, svarbą Europos ateičiai.

Su Višegrado ir kitų šalių kolegomis ministras taip pat aptarė neseniai Europos Komisijos paskelbto kasmetinio ES plėtros dokumentų paketo poveikį tolesnei plėtros proceso eigai.

Renginio metu vykusioje diskusijoje dalyvavo ir JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland. Ji pasveikino renginio dalyvius ir pabrėžė tokių diskusijų svarbą vykdant ES plėtros politiką.

V.Nuland atkreipė narystės ES siekiančių valstybių dėmesį į politinių ir teisinių reformų įgyvendinimo svarbą ir tęstinumą.

Prieš baigdamas viešnagę Vengrijoje, Lietuvos užsienio reikalų ministras pasveikino 18 valstybių jungiančios regioninio bendradarbiavimo organizacijos - Centrinės Europos iniciatyvos - ministrų susitikimo dalyvius. Pažymėjęs, kad dar ne visos šios organizacijos narės priklauso ES, L. Linkevičius pabrėžė regioninio bendradarbiavimo svarbą siekiant šio tikslo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.