Paryžiuje D.Grybauskaitė kalba apie jaunimo nedarbą

ES darbo neturi 23,5 proc. jaunų žmonių.

D.Grybauskaitę pasveikino F.Hollande'as.<br>AP nuotr.
D.Grybauskaitę pasveikino F.Hollande'as.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:23 AM

Prezidentė pabrėžė, kad tam pasitarnaus antradienio naktį ES pirmininkaujančios Lietuvos pasiektas susitarimas dėl kitų metų ES biudžeto. Tikimasi, kad šis kompromisas paskatins Europos Parlamentą šį mėnesį patvirtinti ir daugiametį 2014-2020 metų biudžetą.

„Mes norėtume, kad Europos jaunimas taptų atrastąja karta, o ne prarastąja, nes jis labai išsilavinęs, ypač, mes žinome, ir Lietuvos jaunimas daug labai gali, bet reikia jam padėti save realizuoti ir suteikti jam galimybes patekti į darbo rinką ir duoti tą naudą visai visuomenei, kokią jis gali duoti“, - BNS telefonu iš Paryžiaus sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė Paryžiuje dalyvauja Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o rengiamoje aukšto lygio konferencijoje jaunimo nedarbo problemoms spręsti. Į konferencija taip pat atvyko Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir dar kelios dešimtys valstybių ir vyriausybių vadovų.

D.Grybauskaitė konferencijoje žada pristatyti, kas nuveikta Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu kovojant su jaunimo nedarbu, ir apžvelgti, kokių priemonių dar būtina imtis, kad jauni žmonės galėtų lengviau įsidarbinti ir rasti darbą.

„Mūsų tikslas bus ne tik pristatyti Lietuvos patirtį, kaip mes sprendžiame jaunimo nedarbo problemas, bet taip pat ir šiek tiek moderuoti visą pokalbį, nes dalyvaus visų šalių vadovai praktiškai, labai aukštas lygmuo. (...) Kalbėsime apie tai, ką reikėtų daryti, kaip panaudoti naujosios finansinės perspektyvos numatytas lėšas - per 6 mlrd. eurų, ir kokia situacija šiandien“, - kalbėjo prezidentė.

Prezidentės teigimu, šių pinigų realiam panaudojimui reikšmingas pasiektas susitarimas dėl 2014 metų ES biudžeto.

„Tai labai svarbu, nes 2014 metų metinis biudžetas jau yra naujosios finansinės perspektyvos metai, ir tai buvo viena iš pagrindinių sąlygų, kad būtų pasiektas galutinis susitarimas su Europos Parlamentu. Ir labai tikiuosi, kad tai bus puikus pagrindas Europos Parlamentui ruoštis paskutiniam balsavimui“, - sakė D.Grybauskaitė.

Paryžiaus konferencija – jau antrasis aukšto lygio renginys, kuriame susirinkę Europos Sąjungos ir šalių narių vadovai svarsto priemones jaunimo nedarbui įveikti. Pirmoji tokio pobūdžio konferencija Vokietijos kanclerės Angelos Merkel iniciatyva įvyko šių metų liepą Berlyne.

Šioje konferencijoje dalyvaus Europos Vadovų Tarybos prezidentas Hermanas Van Rompuy, Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso, Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas ir daugiau kaip 20 ES šalių vadovai.

ES darbo neturi 23,5 proc. jaunų žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.