ES pratęsė stebėtojų misiją Ukrainoje

Europos Sąjungos (ES) stebėtojų misija dėl įkalintos Ukrainos buvusios premjerės Julijos Tymošenko likimo pratęsta iki ES Rytų partnerystės susitikimo, kuris lapkričio 28-29 dienomis vyks Vilniuje, informuoja Laisvosios Europos radijas.

Lapkričio 19 diena yra galutinis terminas išspręsti J.Tymošenko klausimą.<br>AP nuotr.
Lapkričio 19 diena yra galutinis terminas išspręsti J.Tymošenko klausimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2013, 8:28 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:30 AM

Europos Parlamentas (EP) lapkričio 13 d. nusprendė pratęsti misiją, kuriai vadovauja buvęs Lenkijos prezidentas Aleksanderas Kwasniewskis ir buvęs EP pirmininkas Patas Coxas, po to, kai Ukrainos parlamentui nepavyko priimti įstatymo, kuris leistų J.Tymošenko išvykti gydytis į Vokietiją.

A.Kwasniewskis ir P.Coxas kitą savaitę vėl vyks į Ukrainą ir bandys rasti kompromisą prieš Rytų partnerystės susitikimą Vilniuje.

Ukrainos parlamentas įstatymą dėl J.Tymošenko vėl svarstys lapkričio 19 d. ES stebėtojų misijos vadovai mano, kad dar yra 50 proc. tikimybė, jog įstatymas galiausiai bus priimtas.

A.Kwasniewskis trečiadienį per spaudos konferenciją Kijeve perspėjo Ukrainą, kad lapkričio 19 diena yra galutinis terminas išspręsti J.Tymošenko klausimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.