S.Berlusconi partijos skilimas tapo naujų smūgiu Italijos magnatui

Buvusio Italijos premjero Silvio

S.Berlusconi patyrė dar vieną nesėkmę.<br>AP nuotr.
S.Berlusconi patyrė dar vieną nesėkmę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:13 AM

Pasibaigus iki išnaktų vykusioms deryboms, S.Berlusconi buvęs dešinioji ranka Angelino Alfano paskelbė neliksiantis savo buvusio mentoriaus pašonėje ir kursiantis savo partiją.

„Esu čia, kad priimčiau sprendimą, kurio niekuomet negalvojau priimti – neprisidėti prie „Forza Italia“, – A.Alfano pareiškė penktadienio vakarą, turėdamas omenyje S.Berlusconi planus grąžinti savo Laisvės žmonių partijai (PDL) pavadinimą, kurį ji turėjo, kai jis buvo pirmąkart išrinktas į parlamentą 1994 metais.

A.Alfano pareiškė kuriantis judėjimą „Naujoji centro dešinė“. Žiniasklaida šeštadienį nurodė, kad į šią partiją tikriausiai pereis apie trečdalis PDL deputatų parlamento žemuosiuose rūmuose ir Senate.

43 metų A.Alfano sakė priėmęs šį sprendimą, nes „tos kelios praėjusios savaitės parodė, kokiu mastu kraštutinės jėgos vyravo mūsų judėjime“.

S.Berlusconi partiją sumaištis krėtė nuo rugsėjo pabaigos, kai ekspremjeras pamėgino sužlugdyti vyriausybę, atšaukdamas savo ministrus iš kabineto, bet buvo priverstas žeminančiai atsitraukti, kai ministrai atsisakė vykdyti jo reikalavimus.

77 metų ekscentriškas magnatas lapkričio 27-ąją patirs dar vieną pažeminimą: tikėtina, kad iš jo bus atimta vieta parlamente, kai Senatas balsuos dėl jo pašalinimo pagal įstatymą, draudžiantį nuteistiems nusikaltėliams būti senatoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.