Ukrainiečių „Euromaidaną“ Rusijoje bandoma registruoti kaip prekės ženklą

Ukrainiečiai pasipiktinę. Vos spėjo proeuropietiškai nusiteikęs jaunimas išeiti į Kijevo gatves, o žurnalistai jų protestus išradingai pakrikštijo „Euromaidanu“, į jų kilnią akciją susmigo sumanių verslininkų nagai. Rusijos patentų biuras „Rospatent“ sulaukė prašymo registruoti šį pavadinimą kaip prekės ženklą. Apie tai rašo Rusijos naujienų portalas „Izvestija“.

Neatmetama, kad masiniai protestai Ukrainoje gali paskatinti Viktorą Janukovyčių pasirašyti Asociacijos sutartį su ES.<br>AP
Neatmetama, kad masiniai protestai Ukrainoje gali paskatinti Viktorą Janukovyčių pasirašyti Asociacijos sutartį su ES.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-26 16:33, atnaujinta 2018-02-20 03:35

Pranešama, kad mėlyname fone auksinės spalvos kirilica užrašytą žodį „Euromaidan“ norima registruoti kaip prekės ženklą iškart keturiose kategorijose: masinių kultūrinių renginių organizavimo, apsaugos, pagalbos sprendžiant ginčus ne teisminiu būdu ir suvenyrų su „Euromaidano“ simbolika gamybos.

Anot „Izvestija“, kol kas neaišku, kas būtų teisių į šį prekės ženklą savininkas.

„Egzistuoja procedūra, kada pareiškimas gali būti įteiktas nenurodant būsimo savininko. Jo tapatybė atskleidžiama tik po to, kai prašymą peržiūri „Rospatent“, - aiškino Pirmosios patentų bendrovės, kuri užsiima pareiškimų įforminimu, generalinis direktorius Anatolijus Aronovas.

„Izvestija“ šaltinių žiniomis, prašymą „Rospatent“ įteikė vienas iš Ukrainos opozicijos lyderių, vienas iš „Euromaidano“ organizatorių Olegas Tiagnibokas. Su sprendimu registruoti prekės ženklą esą yra susiję ir kiti du ryškiausi Ukrainos opozicijos veikėjai - Aresnijus Jaceniukas ir Vitalijus Klyčko.

Nei patys opozicijos atstovai, nei jų padėjėjai naujienos nekomentavo.  Pasak specialistų, procedūra galėtų užtrukti apie metus.

„Euromaidan“ išvertus į lietuvių kalbą reikštų „Euroaikštė“ arba „Europos aikštė“. Taip buvo pakrikštyti praėjusio savaitgalio mitingai Kijeve ir kituose Ukrainos miestuose.

Tūkstančiai žmonių, nešini Ukrainos ir Europos Sąjungos (ES) vėliavomis išėjo į gatves reikalauti, kad valdžia pasirašytų ES asociacijos ir laisvosios prekybos sutartį per šią savaitę (lapkričio 28-29 d.) Vilniuje vyksiantį Rytų partnerystės viršūnių suvažiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.