ES komisaras įspėjo Didžiąją Britaniją dėl migracijos planų

Bendradarbiaujant su kitomis taip pat manančiomis ES šalimis, D.Cameronas teigė, kad imtųsi veiksmų, jog valstybės uždraustų į šalį atvykti imigrantams, jeigu jų skaičius viršytų nustatytą ribą.

D.Cameronas pasiūlė deportuoti benamius imigrantus.<br>AP nuotr.
D.Cameronas pasiūlė deportuoti benamius imigrantus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-27 15:15, atnaujinta 2018-02-20 03:05

D.Cameronas pasiūlė deportuoti benamius imigrantus, sugriežtinti nedarbo išmokų taisykles ir susiaurinti galimybes gauti būsto nuomos kompensacijas.

L.Andoras įspėjo dėl „isterijos“ skatinimo. Jo teigimu, žmonėms Jungtinėje Karalystėje neatskleidžiama „visa tiesa“ apie imigracijos naudą.

Interviu dienraščiui „The Financial Times“ D.Cameronas sakė, jog buvusi leiboristų vyriausybė padarė didžiulę klaidą, kad neapribojo migrantų galimybių atvykti dirbti į Didžiąją Britaniją, kai Lenkija ir dar devynios valstybės (įskaitant Lietuvą) įstojo į Europos Sąjungą (ES) 2004 metais. Po naujų valstybių prisijungimo į Didžiąją Britaniją atvyko daug daugiau imigrantų, nei buvo prognozuojama.

D.Cameronas taip pat iškėlė klausimą dėl teisės laisvai keliauti piliečiams po kitas ES šalis. Pasak jo, ši teisė neturėtų būti „besąlygiška“. Premjeras teigė, kad ateities konservatorių vyriausybė apdairiau vertintų migracijos politiką.

Bendradarbiaujant su kitomis taip pat manančiomis ES šalimis, D.Cameronas teigė, kad imtųsi veiksmų, jog valstybės uždraustų į šalį atvykti imigrantams, jeigu jų skaičius viršytų nustatytą ribą.

Be kita ko, ministras pirmininkas pasiūlė, kad laisvas žmonių judėjimas būtų galimas tik tada, jeigu vidutinės šalies gyventojų pajamos nebūtų gerokai žemesnės nei ES šalių vidurkis.

L.Andoras teigė, kad D.Camerono pasiūlymai yra „nevykusi perdėta reakcija“, ir pridūrė, kad ES taisyklės vienodai taikomos visoms 28 bendrijos narėms, kurioms taip pat pritarė Didžioji Britanija.

Komisaras pabrėžė, kad ES turi apsaugą, kuri užkerta kelią „pašalpų turizmui“. „Mums reikia tikslesnio realybės pavaizdavimo, ne esant spaudimui, isterijai, kaip kartais įvyksta Didžiojoje Britanijoje. Prašau pateikti tiesą, o ne klaidingas prielaidas“, - sakė L.Andoras.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.
Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.