Lenkijos premjeras nepatenkintas susitikimu Vilniuje

Pasak V.Komorowskio, šis renginys vyks šalių vicepemjerų lygiu.

D.Tuskui gaila, kad Ukraina nepasirašė su ES Asociacijos sutarties.<br>Nuotrauka iš archyvo
D.Tuskui gaila, kad Ukraina nepasirašė su ES Asociacijos sutarties.<br>Nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

PAP, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2013, 6:44 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:57 AM

Pasak jo, gaila, kad Ukraina nepasirašė su ES Asociacijos sutarties. „Bet negalima nuleisti rankų“, - pabrėžė ministras pirmininkas.

„Turime konstatuoti, kokioje situacijoje atsidūrė šis procesas, bet Lenkija privalo ir ateityje būti ta Europos valstybė, kuri duoda toną Europos ir Ukrainos santykiuose. Ant Ukrainos negalima pykti. Mes skeptiškai vertiname prezidento Viktoro Janukovyčiaus komandos veiksmus ir elgesį, bet to negalima taikyti visam suartėjimo procesui ir Ukrainai“, - sakė D.Tuskas per spaudos konferenciją Krokuvoje.

Anot jo, turint omenyje galimą Asociacijos sutarties pasirašymą su Ukraina, „reikės laukti geresnio oro, permainų pačioje Ukrainoje - šiandien, rytoj, ateityje“. D.Tuskas pareiškė viltį, kad Ukrainos suartėjimo su ES procesas vėl pasieks „tam tikrą spartą“.

D.Tuskas pripažino, jog tai, kad Vilniuje nebuvo pasirašyta Asociacijos sutartis su Ukraina, nėra staigmena. „Pastaraisiais mėnesiais matėme, kad ta vizija tolsta“, - pabrėžė jis.

Lenkijos premjero nuomone, svarbus tas faktas, kad Vilniaus viršūnių susitikime dalyvavo visi įtakingiausi Europos politikai.

Lenkijos prezidentas nevyks į Ukrainą, nors vizitas buvo planuotas

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis nevyks į Ukrainą pirmadienį, gruodžio 2-ąją, nors šis vizitas buvo planuotas. Jis tai pareiškė penktadienį Vilniuje per spaudos konferenciją.

Anksčiau buvo pranešta, kad Lenkijos valstybės vadovas kartu su kolega - Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi dalyvaus naujos Budomežo-Gruševo pasienio perėjos atidarymo ceremonijoje.

Pasak V.Komorowskio, šis renginys vyks šalių vicepemjerų lygiu.

„Toks buvo Ukrainos atstovų pageidavimas“, - pažymėjo jis, apgailestaudamas, kad negalės susitikti su V.Janukovyčiumi po Rytų partnerystės viršūnių susitikimo Lietuvos sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.