Kijeve – lietuvių muzikinis desantas

Lrytas.lt spec.korespondentas, Kijevas

Šeštadienio vakaro „Skylės“ koncerto programos pagrindą sudarys jos paskutinio albumo „Broliai“, skirto Lietuvos pokario partizanams, dainos.<br>V.Bruverio nuotr.
Šeštadienio vakaro „Skylės“ koncerto programos pagrindą sudarys jos paskutinio albumo „Broliai“, skirto Lietuvos pokario partizanams, dainos.<br>V.Bruverio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Dec 14, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:12 PM

Tarp tų lietuvių, kurie ne tik nelieka abejingi Ukrainos likimui, bet ir nusprendė savo asmenišku dalyvavimu paremti jos kovą dėl europietiškos demokratijos – ir žinoma Lietuvos roko grupė „Skylė“ bei dainininkė Aistė Smilgevičiūtė.

Suprantama, į Kijevą atvykusių atlikėjų rankose – ne tik lietuviškos trispalvės, bet ir instrumentai. Mat savo paramą ukrainiečiams muzikantai nusprendė išreikšti taip, kaip geriausiai moka – savo dainomis, kurias šį vakarą atliks ant šiuo metu svarbiausios Ukrainos scenos – Kijevo Maidane.

Be to, šio vakaro „Skylės“ koncerto programos pagrindą sudarys jos paskutinio albumo „Broliai“, skirto Lietuvos pokario partizanams, dainos.

„Priežastis, kodėl mes pasirinkome būtent šias savo dainas – paprasta ir akivaizdi. Juk pagrindinė jų idėja bei – tautos kova už laisvę, kurią šiandien regime ir Ukrainoje. Be to, mes – giminiškos tautos, susietos bendrais istorinio likimo ryšiais.

Kita vertus, tiesiog pajutome, kad turime būti čia ir išreikšti savo paramą broliams ukrainiečiams“, - sakė grupės lyderis Rokas Radzevičius.

Tuo tarpu A.Smilgevičiūtė teigė, jog lietuviams svarbu paremti proeuropietiškuosius ukrainiečius ir dėl to, kad nuo Ukrainos likimo didele dalimi priklauso ir Lietuvos ateitis.

„Akivaizdu, kad mūsų šalys susijusios ne tik praeities ryšiais. Nuo to, kurią kryptimi suks Ukraina, priklausys ir mūsų šalies gyvenimas.

Žinoma, mes prie viso to galime prisidėti tik simboliškai, tačiau ir savo patirties žinome, kad tokiais atvejais itin svarbi bet kokia parama“, - sakė A.Smilgevičiūtė.

Lietuvos atlikėjai į pagrindinę Kijevo aikštę vyks ore tvyrant įtampai. Šį savaitgalį Maidane ir vėl laukiama ne tik didelio protestuotojų antplūdžio, bet ir galimų neramumų visame mieste.

Opozicijos atstovai jau išvakarėse prabilo apie valdžios neva prieš juos planuojamas provokacijas.

Tuo tarpu valdančioji Regionų partija mėgins surengti šimtatūkstantines savo rėmėjų demonstracijas. Šį savaitgalį Kijeve lankosi ir didelis Lietuvos politikų būrys – pirmiausiai, įvairių Seimo frakcijų delegacija, vedama parlamento vicepirmininko Petro Auštrevičiaus.

***

Protestų bangos apimtą Kijevą lrytas.lt spec. korespondento Vytauto Bruverio akimis matysite kituose šios dienos ir vakaro išskirtiniuose reportažuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.