L.Andrikienė išvyko į Kijevą

Europarlamentarė Laima Andrikienė išvyksta į Kijevą, kur Euromaidane tęsiasi protesto akcija. Strasbūre vykusioje plenarinėje Europos Parlamento sesijoje buvo priimta rezoliucija dėl įvykių Ukrainoje. Lietuvos atstovė L. Andrikienė sako, kad šiomis dienomis jaučiasi esanti ukrainietė, kaip ir daugelis Europos Parlamente.

L.Andrikienė: „Ukrainoje sprendžiasi ir ES ateitis“<br>T.Bauro nuotr.
L.Andrikienė: „Ukrainoje sprendžiasi ir ES ateitis“<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2013, 12:54 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:58 PM

Šią sesiją daugelis europarlamentarų segėjo Ukrainos vėliavos spalvos ženklą, tuo išreikšdami savo solidarumą.

Europarlamentarės nuomone, Ukrainos valdžią galėtų išgelbėti tik nedelsiant pasirašyta Asociacijos su ES sutartis ir įkalintų protestuotojų išlaisvinimas.

Kalbėdama plenarinėje sesijoje L.Andrikienė sakė: „Šimtai tūkstančių ukrainiečių reikalauja, kad Ukraina neatsisakytų strateginių tikslų, eurointegracijos kelio. Vietoj to prezidentas Janukovyčius jiems siūlo strateginę partnerystę su Rusija. Šiomis dienomis Europos Sąjungos ateitis, taip pat ir Rusijos ateitis sprendžiasi EuroMaidane. „Ukraina si Europa“ – tai skanduoja mitinguotojai.“

Europarlamentarė apgailestauja, kad Aukščiausieji Ukrainos pareigūnai nėra pasirengę klausyti savo piliečių. „Vietoje to tapome jėgos panaudojimo liudininkais, – sakė L. Andrikienė. – Negana to, Ukrainos lyderiams stinga politinės valios atsispirti Rusijos pažadams ir pasiūlymams, kurių esmė aiški – išlaikyti Ukrainą savo įtakos zonoje.“

L.Andrikienės nuomone, Ukrainai siekiant išbristi iš susidariusius politinės, finansinės ir ekonominės krizės, kol ji nevirto dar gilesne, geriausias politinis sprendimas būtų priešlaikiniai prezidento ir parlamento rinkimai. „Ši valdžia yra praradusi ir didelės dalies Ukrainos piliečių, ir Europos partnerių pasitikėjimą“, – sakė europarlamentarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.