Bosnijoje liejasi kraujas, Tuzlos mieste šturmuojama savivaldybė

Nusivylę  smukusia Bosnijos

Skurstantys bosniai savo nepasitenkinimą reiškė niokodami miestą.<br>„Reuters"
Skurstantys bosniai savo nepasitenkinimą reiškė niokodami miestą.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:35 PM

Iš gatvės galėjai matyti, kaip apie 100 jaunuolių, ant galvų užsitraukusių gobtuvus, veržiasi į pastatą, iš kurio pro pirmojo aukšto langus netrukus išsiveržė liepsnos ir tiršti dūmai.

Tūkstančiai protestuotojų džiugiais šūksniais lydėjo aktyvistų šėlsmą ir neleido dviem ugniagesių mašinoms važiuoti prie degančio pastato.

Neramumai persimetė ir į sostinę Sarajevą, kur policija guminėmis kulkomis ir kurtinamosiomis granatomis vaikė šimtus prieš vyriausybę protestavusių žmonių.

Smurtas prasiveržė trečią protestų dieną; žmonės nusivylę prasta ekonomine padėtimi šalyje, kurioje nedarbas siekia 44 procentus.

Per demonstrantų ir policijos susirėmimus Tuzloje ketvirtadienį buvo sužeista daugiau kaip 130 žmonių. Žmonės iš pradžių taikiai protestavo prieš prastą ekonominę padėtį ir didelį nedarbą, bet vėliau demonstracija peraugo į riaušes.

Medikų pagalbos prireikė 30 demonstrantų ir 104 policininkams. Pareigūnai panaudojo ašarines dujas, kai demonstrantai mėgino įsiveržti į regiono administracinį pastatą. Kai kurie protestuotojai svaidėsi akmenimis.

Policijos duomenimis, proteste dalyvavo apie 2 tūkst. žmonių, žiniasklaida kalbėjo apie 7 tūkst. dalyvių. Demonstracijos mieste tęsėsi nuo trečiadienio. Oficialiais duomenimis, penktadalis šalies gyventojų iš 3,8 mln. gyvena skurde. Vidutinė mėnesio alga Balkanų šalyje yra 420 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.