Nyderlanduose eutanazijos įstatymą įvedusi ministrė - nužudyta?

 Kolegos - sukrėsti

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 4:32 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:51 AM

„Tyrimas kol kas rodo, kad jos mirtis gai būti nusikaltimo pasekmė“, – sakoma policijos pranešime, kuris buvo paskelbtas po pirmadienio, kai buvo rastas šios 81-erių moters kūnas.

Du patologai „padarė išvadą, kad ji mirė dėl sužeidimų ant jos kūno, todėl jos mirtis nebuvo natūrali“, – pranešė policija, prašydama visuomenės suteikti informacijos apie nužudytosios paskutines dienas ir valandas.

Anot ekspertų, labiausiai tikėtina, kad moteris buvo nužudyta.Kol kas spėjama, kad tai galėjo būti plėšikas. E.Borst kūną pirmadienį garaže prie jos namų Biltovene rado jos draugas.

Progresyviu ir liberaliu požiūriu į mediciną garsėjusi E.Borst, kuri pati buvo gydytoja, sveikatos ministerijai vadovo nuo 1994 iki 2002 metų.

Šiuo laikotarpiu Nyderlandai tapo pirmąją pasaulio valstybe, 2001 metais priėmusia eutanazijos įstatymą, kuris įsigaliojo 2002 metų balandį.

Nyderlanduose eutanazija, prižiūrint medikams, tampa vis populiaresnė. 2012 metais eutanazijos įstatymu pasinaudojo beveik 4 tūkst. žmonių.

E.Borst taip pat palaikė įstatymą, pagal kurį leidžiama naudoti po aborto likusius žmogaus gemalus moksliniams tyrimams.

Kolegos - sukrėsti

Nyderlandų politikai, išgirdę policijos išvadas apie galimą E.Borst nužudymą, buvo sukrėsti, rašo BBC. 

Dar šeštadienį ji dalyvavo liberalų partijos „D66", kuriai anksčiau vadovavo, kongrese.

Dabartinis „D66" lyderis Alexanderis Pechtoldas socialiniame tinkle „Twitter" parašė: Labai gaila, kad Els veikiausiai mirė smurtine mirtimi. Tikiuosi, kad ji nesikankino. Šeimos labui viliuosi, kad nusikaltimo aplinkybės išaiškės."

Žurnalistai pranešė, kad šį politiką po žinios apie galimą nužudymą matė verkiantį.

Premjeras Markas Rutte pažymėjo, kad naujiena yra dar viena liūdna žinia ir taip liūdnoje istorijoje.

Užsienio reikalų ministras Fransas Timmermansas „Facebook" rašė, kad buvo giliai šokiruotas „nesuvokiamos  žinios" ir apgailestavo, kad nusikaltimo auka tapo tokia „brangi, švelni, visais gyvenimo atžvilgiais humaniška moteris."

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.