Turkijos prezidentas pasirašė įstatymą dėl interneto kontrolės

Turkijos prezidentas Abdullah Gulas antradienį pranešė pasirašęs prieštaringai

Turkijos valdžia nepaisė protestų.<br>AP nuotr.
Turkijos valdžia nepaisė protestų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 19, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:43 AM

A.Gulas socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė nusprendęs palaikyti tą teisės aktą – kuris, anot opozicijos ir žmogaus teisių organizacijų, pažeidžia piliečių teises – kai vyriausybė jį patikino iš dalies sušvelninsianti įstatymą vėlesnėmis pataisomis.

„Man žinoma apie problemas – daugiausiai dėl dviejų punktų ... Į tuos nuogąstavimus bus atsižvelgta naujame įstatyme“, – rašo prezidentas.

Vienas opozicijos įstatymų leidėjas anksčiau patvirtino, kad planuojamos naujojo įstatymo pataisos, susijusios su kai kuriomis Turkijos telekomunikacijų priežiūros institucijos galiomis.

„Tie žingsniai teigiami, bet nepakankami“, – Respublikonų liaudies partijos (CHP) narį Akifą Hamzacebi citavo televizija NTV.

Pagal naująjį įstatymą Telekomunikacijų ir ryšių valdyba (TIB) gali pareikalauti, kad interneto paslaugų tiekėjai blokuotų interneto svetaines, kurios būtų pripažintos įžeidžiamomis arba pažeidžiančiomis privatumą.

Tačiau vyriausybė dabar siūlo, kad TIB informuotų teismą apie bet kokį sprendimą blokuoti tinklalapius, rašo laikraštis „Hurriyet“.

Tuomet teisėjas turėtų per dvi paras paskelbti nutartį – priešingu atveju TIB sprendimas būtų laikomas negaliojančiu.

Įstatymas dėl interneto kontrolės išprovokavo pasipiktinimą tiek Turkijoje, tiek užsienyje, kurstydamas susirūpinimą dėl demokratijos padėties premjero Recepo Tayyipo Erdogano vadovaujamoje šalyje, kuri siekia tapti Europos Sąjungos nare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.