D.Cameronas įvardijo reikalavimus, kad jo šalis liktų ES

Britų premjeras Davidas Cameronas pirmą kartą įvardijo konkrečius reikalavimus, kuriuos laiko sąlyga Didžiajai Britanijai likti Europos Sąjungoje (ES).

D.Cameronas yra pažadėjęs 2017-aisiais surengti referendumą dėl narystės ES, jei laimės 2015 metais vyksiančius parlamento rinkimus.<br>AP nuotr.
D.Cameronas yra pažadėjęs 2017-aisiais surengti referendumą dėl narystės ES, jei laimės 2015 metais vyksiančius parlamento rinkimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2014, 8:47 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:12 AM

Šiuos reikalavimus jis išdėstė laikraštyje „Sunday Telegraph“. Tarp jų yra griežtesnės imigracijos taisyklės, prekybos ribojimų su šalimis Amerikoje ir Azijoje panaikinimas bei didesnis Europos žmogaus teisių teismo santūrumas.

Ypač svarbiu punktu D.Cameronas pavadino tikslo – „daugiau Europos“ – atsisakymą. „Tai nėra tai, ko reikia Didžiajai Britanijai“, – rašė premjeras. Jis taip pat reikalavo, kad Briuselis daugiau galių suteiktų nacionalinėms valstybėms, o ne atvirkščiai.

Naujausios apklausos rodo, kad D.Camerono konservatoriai rinkimuose į Europarlamentą gali tapti tik trečiąja jėga. Gegužę vyksiantį balsavimą gali laimėti labai dideli euroskeptikai iš dešiniųjų populistų partijos UKIP.

„Aš suprantu žmonių abejones dėl Europos Sąjungos, – rašė D.Cameronas. – Žmonės bijo, kad Didžioji Britanija gali tapti savotiškų Jungtinių Europos Valstijų dalimi. Gali būti, kad kiti to nori, tačiau mes – ne“.

D.Cameronas yra pažadėjęs 2017-aisiais surengti referendumą dėl narystės ES, jei laimės 2015 metais vyksiančius parlamento rinkimus. Jis teigė agituosiąs už tai, kad Didžioji Britanija liktų ES, jei Bendrija atsižvelgs į jo reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.