Visos ES šalys pritarė kovos su mokesčių vengimu veiksmų planui

Šiuo metu jau visos 28 Europos

Europos Sąjungos (ES) Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy pabrėžė, kad šis susitarimas labai svarbus kovoje su mokesčių vengimu.<br>AP nuotr.
Europos Sąjungos (ES) Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy pabrėžė, kad šis susitarimas labai svarbus kovoje su mokesčių vengimu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-03-21 11:01, atnaujinta 2018-02-15 05:52

„Liuksemburgas uždegė „žalią šviesą“, - sakė Liuksemburgo premjeras Xavier Bettelis.

„Liuksemburgas, svarbus finansų centras, daro pažangą siekdamas skaidrios bankininkystės sistemos“, - per spaudos konferenciją kalbėjo X.Bettelis. - Šiandien mes patvirtinome, kad būtent tokio kurso norime laikytis“.

ES pareigūnų teigimu, Austrija taip pat nurodė prisijungsianti prie daugumos sprendžiant šį opų klausimą.

Pagal ES direktyvą reikalaujama, kad bankai užtikrintų efektyvų informacijos apie sąskaitas apsikeitimą tarp kitų šalių mokesčių administratorių. Kad ši direktyva įsigaliotų, jai turėjo pritarti visos 28 ES narės.

Austrija ir Liuksemburgas budriai saugojo savo finansinių paslaugų pramonę, tačiau kai 2008 m. pasaulinė griūtis persirito į Europos skolų krizę, sulaukė aršios kritikos.

Mokesčių mokėtojai kaltino bankus, kurie dėl krizės smūgių buvo uoliai gelbėjami valstybės; anot jų, labiausiai dėl kilusių problemų kalti patys bankai, kurie ėmėsi neapgalvotos rizikos.

Austrija ir Liuksemburgas tvirtino sutiksiantys su šiuo planu tik tuo atveju, jeigu ES pavyks šiuo klausimu įtikinti ir kitus tarptautinius finansų centrus, įskaitant Šveicariją, užtikrinti, kad visi finansų centrai laikysis naujų taisyklių.

Europos Sąjungos (ES) Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy pabrėžė, kad šis susitarimas labai svarbus kovoje su mokesčių vengimu.

„Šis planas leis ES narėms efektyviau apriboti mokestinius sukčiavimus ir mokesčių vengimą“, - teigė savo pareiškime H.Van Rompuy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.