Serbijos vyriausybę formuos ES pamilę dešiniųjų populistai

Serbijos Pažangos partija per pirmalaikius rinkimus kovo 16 dieną laimėjo 48,4 proc. balsų ir galės formuoti naują vyriausybę viena, rodo galutiniai oficialūs rezultatai.

Rinkimus laimėjęs A.Vučičius - praeityje aršus serbų nacionalistas ir radikalas dabar pasisako už šalies narystę ES, serbus ragina žiūrėti į ateitį ir susitaikyti su Kosovo praradimu.<br>"Reuters" nuotr.
Rinkimus laimėjęs A.Vučičius - praeityje aršus serbų nacionalistas ir radikalas dabar pasisako už šalies narystę ES, serbus ragina žiūrėti į ateitį ir susitaikyti su Kosovo praradimu.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:30 AM

Patvirtindama didele persvara pasiektą pergalę, kuri neturi precedento nuo 2000 metų, kai ši Balkanų šalis nusikratė tarptautinės izoliacijos, rinkimų komisija pirmadienį vakare paskelbė, kad Pažangos partija turės 158 iš 250 vietų parlamente.

Ši pergalė taip pat sustiprina partijos lyderio, vicepremjero Aleksandaro Vučičiaus, kuris 10-ajame dešimtmetyje buvo nacionalistas, o 2008-aisiais pradėjo siekti šalies narystės Europos Sąjungoje (ES) ir žadėjo reformuoti Serbijos valstybinį sektorių, pensijų sistemą ir darbo teisę, pozicijas.

A.Vučičius - praeityje aršus serbų nacionalistas ir radikalas dabar pasisako už šalies narystę ES, serbus ragina žiūrėti į ateitį ir susitaikyti su Kosovo praradimu.

Darbą baigiančio premjero Ivicos Dačičiaus Socialistų partija per rinkimus liko antra – su 13,5 proc. balsų ir 44 vietomis parlamente. Opozicinė Demokratų partija ir Naujoji demokratų partija gavo atitinkamai 19 ir 18 vietų.

Pirmoji parlamento sesija įvyks balandžio 17 dieną, remdamasis šaltiniais pranešė Belgrado dienraštis „Večernje novosti“. Parlamento atstovė sakė, kad galutinai data dar nepaskirta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.