Prancūzijos premjeras uždraudė žuvį

Naujasis Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas garsėja griežtu, tiesmukišku kalbėjimo stiliumi. Būtent tokiu būdu ministro pirmininko virėjams buvo it kirviu nukirsta: ant mano stalo nebus jokios žuvies.

M.Vallso veido išraiška pamačius patiektą žuvį paprastai būna itin iškalbinga.<br>AFP nuotr.
M.Vallso veido išraiška pamačius patiektą žuvį paprastai būna itin iškalbinga.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:13 PM

Ispanijos pakrančių gyventojai garsėja kaip jūrų gėrybių, įvairių žuvų mėgėjai. Tik ne M.Vallsas.

Katalonijoje gimęs, o vėliau į Prancūziją emigravęs ir neseniai šios šalies premjeru tapęs M.Vallsas žuvies tiesiog nekenčia, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Local.fr“ .

Lyg ir būtų nieko keista, jei ne viena aplinkybė – premjero postą užimantys politikai ateina ir išeina, o oficialios ministro pirmininko rezidencijos virėjai lieka.

Tokia „neliečiamųjų kastos“ padėtis kai kuriems patyrusiems kulinarams leidžia pasijusti išskirtiniams, todėl užrietę nosį jie nevengia ignoruoti rezidencijos šeimininkų pageidavimų. Kitaip sakant, virėjas geriau žino, ką patiekti pietums, vakarienei, o politikų įgeidžių jie nesiruošia tenkinti. Bet atėjus M.Vallsui viskas pasikeitė.

Pasak Prancūzijos dienraščio „Le Figaro“, M.Vallsas jau antrąją darbo dieną išsikvietė rezidencijos virėją, ne vienam restoranui prestižinę „Michelin“ žvaigždutę pelniusį Christophe’ą Langree.

Jam buvo diplomatiškai paaiškinta, ką mėgsta dabartinis premjeras, ko vertėtų vengti. Žinoma, mandagiai išklausęs virėjas nepaklausė, todėl kitą dieną M.Vallsas priėmė vieną pirmųjų savo potvarkių, kuriuo rezidencijoje uždrausta patiekti žuvį, – kad nė kvapo nebūtų.

M.Vallsas pageidauja valgyti mėsą. Ir tai dar ne viskas – premjero organizmui netinka daug gliuteno turintys valgiai, tad virėjams teks pamiršti įvairius pyragus, šviežią duoną ir daugelį kitų kvietinių produktų. Dabar Paryžiuje sklinda kalbos, kad premjero rezidencijoje verda tikras šaltasis karas tarp šeimininko ir virtuvės vadovo.

Pastarasis, anot šaltinių, jaučiasi itin įžeistas ir stengiasi prasilenkti su pagrindiniu rezidencijos asmeniu, kuris „varo iš proto“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.