Valdžios siekiančiam Airijos lietuviui – spjūvis

Airijoje gyvenantis verslininkas Gražvydas Vaitekūnas suprato, ką reiškia kandidatuoti į vietos valdžią kitoje šalyje ir iškelti imigrantų integracijos problemą. Lietuvio rinkiminius plakatus airiai apipylė dažais.

Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

May 14, 2014, 5:08 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:57 PM

Jau daug metų Monaghano mieste gyvenantys lietuvis yra aktyvus visuomenės veikėjas, politikas, priklauso Žaliųjų partijai, todėl jis nusprendė pretenduoti į miesto tarybą.

G.Vaitekūnas turi savo konsultacinį verslą, tačiau taip pat yra aktyvus bendruomenės narys, turi palaikymą ne tik tarp airių, bet ir tautiečių bei kitų tautinių mažumų.

Todėl savo rinkiminėje kampanijoje lietuvis verslininkas iškėlė bendrystės tarp airių ir į šalį imigravusių žmonių svarbą. Tačiau toks kandidato į vietos savivaldą šūkis nepatiko vietiniams radikalas – prašėjusią savaitę iškabinti lietuvio rinkiminiai plakatai buvo apipilti dažais.

Apie įvykį buvo informuota Garda (Airijos policija).

Airija man buvo svetinga šalis, gėda, kad kai kurie žmonės vis dar taip elgiasi“, - vietos žiniasklaidai pasakojo G.Vaitekūnas.

Jis neslėpė dalyvaujantis rinkimuose todėl, kad nori suteikti balsą skirtingoms bendruomenėms, kurios gyvena Airijoje.

„Tikiuosi, kad šie rinkimai suteiks proveržį imigrantų bendruomenėms, siekiančioms gilesnės integracijos“, - sakė jis.

G.Vaitekūnas lrytas.lt prisipažino, kad rinkiminė kova jam nelengva. Tačiau jis išlieka optimistas.

„Kova šiuose rinkimuose tikrai nelengva, bet, manau, kad šansų tikrai yra, o ir tikslas – lietuvių, latvių ir kitų imigrantų bendruomenių intergracija Airijoje, yra vertas dėmesio“, - sakė emigrantas.

Jis teigė jaučiantis palaikymą iš vietos žmonių, „Airiai taip pat mano, kad kažkas turi to imtis. Manau, tautiečiams reikalinga turėti atstovą valdžioje“, - teigė lietuvis.

Vandalizmo aktas jo neišmušė iš vėžių, pareigūnai tiria šį atvejį. „Turiu pripažinti, kad tik mažuma bendruomenės narių galėtų ryžtis tokiam žingsniui“, - įsitikinęs jis.

Vietos savivaldos rinkimai Airijoje įvyks gegužės 23 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.