ES pirmininkaujanti Italija ragina ieškoti Europos sielos

ES pirmininkaujančios Italijos premjeras Matteo Renzi paragino Bendriją grįžti prie europietiškų vertybių, praneša agentūra AFP.

M.Renzi patvirtino savo reikalavimą, kad ES turėtų aktyviau prisidėti prie ekonomikos pagyvinimo.<br>EPA-ELTA nuotr.
M.Renzi patvirtino savo reikalavimą, kad ES turėtų aktyviau prisidėti prie ekonomikos pagyvinimo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 9:47 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:13 AM

„Mes turime vėl atrasti Europos sielą“, – pabrėžė jis trečiadienį kalbėdamas Europos Parlamente Strasbūre. Pasak M.Renzi, jei Europa nori egzistuoti, ji turi vėl atrasti gilų savo identitetą. Italija antradienį pusmečiui perėmė pirmininkavimą ES.

ES privalo priimti šiandieninio pasaulio, kuris tapo dvigubai greitesnis nei Europa, iššūkius, toliau kalbėjo M.Renzi. Kaip pavyzdžius jis minėjo komunikacijų technologijas ir klimato kaitą. Europa negali leisti, kad vieną dieną taptų tik „mažu tašku „Google“ žemėlapyje“, akcentavo premjeras.

Turėdamas omenyje pabėgėlių dramas Viduržemio jūroje, M.Renzi reikalavo glaudesnio ES valstybių bendradarbiavimo tarpusavyje bei Bendrijos bendradarbiavimo su migrantų kilmės šalimis. Nuo metų pradžios Italiją pasiekė daugiau kaip 62 tūkst. pabėgėlių iš Šiaurės Afrikos.

M.Renzi, be to, patvirtino savo reikalavimą, kad ES turėtų aktyviau prisidėti prie ekonomikos pagyvinimo. Valstybių ir vyriausybių vadovai pasirašė paktą, kuris vadinasi „Stabilumo ir augimo paktu“, – kalbėjo jis, pridurdamas: „Mums reikia abiejų dalykų – ir stabilumo, ir augimo“.

Italijos ir Prancūzijos kairiosios vyriausybės jau kuris laikas reikalauja priemonių didesniam ekonomikos augimui ir neatmeta galimybės sušvelninti Stabilumo ir augimo pakte įtvirtintas taisykles dėl biudžeto disciplinos. Tam priešinasi dešiniųjų vyriausybių vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.