ES baus Ukrainos prorusiškų separatistų lyderius

Europos Sąjunga paskelbė

Prorusiškų separatistų lyderis Igoris Strelkovas.<br>AP nuotr.
Prorusiškų separatistų lyderis Igoris Strelkovas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-12 14:40, atnaujinta 2018-02-12 00:51

Tarp asmenų, kuriems bus draudžiama išduoti ES šalių vizas ir kurių turtas Bendrijoje bus įšaldytas, įvardytas separatistų paskelbtos Donecko liaudies respublikos „premjeras“ Aleksandras Borodajus ir Luhansko liaudies respublikos „vyriausybės“ vadovas Maratas Baširovas.

Šis sąrašas paskelbtas šeštadienį ES oficialiajame leidinyje. Dabar ES taikys sankcijas iš viso 72 su krize Ukrainoje siejamiems asmenims, taip pat dviem bendrovėms, kurių sąskaitos Bendrijoje buvo įšaldytos.

Tarp naujų asmenų, įtrauktų į šį sąrašą, yra sukilėlių kovotojų lyderiai: kazokų vadas Nikolajus Kozicynas ir už kovotojų mokymus atsakingas Aleksejus Mozgovojus.

ES oficialiajame leidinyje nurodoma, kad sankcijos dėl kurių trečiadienį susitarė Bendrijos ambasadoriai, įsigalioja nuo šeštadienio.

Tarp asmenų, kuriems taikomas sąskaitų įšaldymas ir draudimas atvykti į ES šalis, yra du Rusijos piliečiai, nepriklausomybę pasiskelbusių „Donecko liaudies respublikos“ ir „Luhansko liaudies respublikos“ ministrai pirmininkai Aleksandras Borodajus ir Maratas Baširovas.

Į sankcijų sąrašą įtrauktų asmenų pavardės paskelbtos šeštadienį ES oficialiame žurnale. Dabar ES sankcijos dėl krizės Ukrainoje taikomos 72 asmenims, taip pat dviem įmonėms.

Sąrašą taip pat papildė du veikėjai, įvardijami kaip separatistų pajėgų lyderiai - kazokų pajėgų vadas Nikolajus Kozicynas ir už karinius mokymus atsakingas Aleksejus Mosgovis.

ES oficialiame žurnale rašoma, kad sankcijos, dėl kurių ES ambasadoriai susitarė trečiadienį, įsigalioja nuo šeštadienio

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.