Buvęs Prancūzijos prezidentas N. Sarkozy grįžta į politiką

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy penktadienį pranešė apie savo

N.Sarkozy nori sugrįžti į postą.<br>AP nuotr.
N.Sarkozy nori sugrįžti į postą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2014, 7:27 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 8:32 AM

Publikacija socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje nutraukė vietinės žiniasklaidos mėnesius trukusias spėliones apie 59-erių konservatoriaus N.Sarkozy sugrįžimą į politiką po to, kai 2012 metais jis pralaimėjo prezidento rinkimus Francois Hollandeui.

„Esu savo politinės šeimos kandidatas į prezidentus“, - pareiškė N.Sarkozy, kuris šalininkų laikomas vieninteliu politiku, galinčiu centro dešiniųjų „Sąjungos už liaudies judėjimą“ partiją 2017-aisiais nuvesti į pergalę.

N.Sarkozy Prancūzijos prezidentu buvo nuo 2007 iki 2012 metų. Liepos pradžioje prieš jį buvo pradėtas tyrimas dėl įtarimų kyšininkavimu. Jis esą mėgino iš aukšto teisininko nelegaliai gauti informacijos apie vieną vykstantį tyrimą. Mainais šiam buvo pasiūlytas aukštas postas Monake. N.Sarkozy šiuos kaltinimus paneigė.

Nors N.Sarkozy yra nepopuliarus tarp kairės pakraipos rinkėjų, dešiniojo politinio spektro piliečiai vis labiau nepatenkinti dabartiniu prezidentu F.Hollande'u, kuris politikos ekspertų vadinamas „pačiu nepopuliariausiu Prancūzijos vadovu nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.