Išeitis nelegalams – tos pačios lyties asmenų santuokos

Jungtinės Karalystės pareigūnai vis dažniau suuodžia apie fiktyvias santuokas, padedančias gauti leidimą legaliai gyventi šalyje. Bet nusikaltėliai rado naują būdą pasipelnyti – jie siūlo suvaidinti priesaiką tos pačios lyties asmeniui, skelbia BBC.

Patys registratoriai BBC prisipažino, jog jiems itin sunku aptikti ženklus, kad homoseksualūs santykiai nėra tikri, kad tariami gėjai ar lesbietės tik apsimeta.<br>AP nuotr.
Patys registratoriai BBC prisipažino, jog jiems itin sunku aptikti ženklus, kad homoseksualūs santykiai nėra tikri, kad tariami gėjai ar lesbietės tik apsimeta.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2014, 8:33 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 10:04 PM

Į turtingą Jungtinę Karalystę kasmet veržiasi tūkstančiai migrantų, neretai – nelegaliai. Sekasi vis sunkiau – tyrėjai nesunkiai išsiaiškina, kuri santuoka tikra, o kuri fiktyvi.

Tačiau BBC tyrimas parodė, kad nusikaltėlių gaujos nelegalams, kuriems jau svyra rankos, siūlo naują išeitį – už 10 tūkst. svarų sterlingų (44 tūkst. litų) susituokti su tos pačios lyties asmeniu ir taip apgauti migracijos pareigūnus.

Esą fiktyvių jaunavedžių, kurie neva yra homoseksualūs, pareigūnai taip kruopščiai netikrina – vardan tolerancijos. Vienas rumunas klientais apsimetusiems žurnalistams pasigyrė, kad jo gauja jau surengė dešimtis fiktyvių santuokų.

Ricardo prisistatęs vyras BBC teigė niekada neturėjęs problemų su policija ar migracijos pareigūnais: „Pasakai, kad esi gėjus, ir daugiau klausimų nėra. Gėjams lengva“.

Tos pačios lyties santuokos Anglijoje ir Velse buvo įteisintas tik šių metų kovą, ir nusikaltėliai jau suprato, kad registratoriai dar neturi patirties, kaip vertinti homoseksualias poras.

Patys registratoriai BBC prisipažino, jog jiems itin sunku aptikti ženklus, kad homoseksualūs santykiai nėra tikri, kad tariami gėjai ar lesbietės tik apsimeta.

Tad dabar heteroseksualus migrantas gali gauti teisę gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje, jei tik sėkmingai užregistruoja fiktyvia santuoka su asmeniu, jau turinčiu ES šalies pasą.

Antai BBC žurnalistei, apsimetusiai nelegalia imigrante iš Indijos, minėtas rumunas Ricardo iškart pasiūlė du galimas nuotakas iš savo gimtinės. Moterys – ne lesbietės, bet tokiomis apsimestų ir susituoktų dėl pinigų.

Rumunijos ir Bulgarijos piliečiams tik šių metų sausio 1-ąją buvo panaikinti laikini apribojimai gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje.

Viena rumunė, 22-ejų Alexandra, neva susituokė jau su penkiomis moteris ir žino, kaip apkvailinti migracijos pareigūnus.

„Mes turime jiems pasakyti, kad kartu gyvename. Taip niekada nebūna ir nebus, bet tai turime pasakyti“, – teigė Alekxandra.

Jauna moteris BBC žurnalistei net pasiūlė surengti romantišką judviejų fotosesiją Londono Haid Parke– tai būtų įrodymas, kad partnerystė tikra, nuoširdi. Įtikinus santuokos registratorių, už paslaugą rumunai prašo 10 tūkst. svarų sterlingų.

Londoo Brento taryboje vyriausiuoju santuokų registratoriumi dirbantis Markas Rimmeris pripažįsta, kad fiktyvius heteroseksualius partnerius atpažinti lengviau nei homoseksualus.

„Manau, kad tikrai sunkiau išaiškinti apgavikus, kurie apsimeta homoseksualiais partneriais – tiek gėjais, tiek lesbietėmis“, – teigė M.Rimmeris.

Skaičiuojama, kad maždaug 15 tūkst. iš 173 tūkst. civilinių santuokų Anglijos ir Velse yra fiktyvios. Didesniuose miestuose, kur santuokų daugiau, apgavysčių esą dar daugiau – viena iš trijų santuokų suklastotos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.