Prancūzija tikisi, kad sankcijos Rusijai bus greitai atšauktos

Prancūzija tikisi, kad sankcijos Rusijai greitai bus atšauktos, nes šios priemonės nėra numatytos ilgam laikui, žurnalistams pirmadienį sakė Prancūzijos ambasadorius Rusijoje Jeanas-Maurice'as Ripert'as. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 6, 2014, 6:23 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 9:34 AM

Rusijos ir Vakarų santykiai pablogėjo dėl situacijos Ukrainoje. Prijungus Krymą prie Rusijos teritorijos, Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga (ES) pradėjo taikyti apribojimus bendrovių, bankų ir atskirų Rusijos ekonomikos sektorių atžvilgiu.

Atsakydama į Vakarų įvestas sankcijas Maskva rugpjūčio 7 d. uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

„Sankcijos negali tęstis ilgą laiką, jų veikimą reikia pristabdyti“, – mano ambasadorius. Anot diplomato, kilusius klausimus „galima išspręsti taikiais būdais, kurių taikymo procesas jau prasidėjo“.

Ambasadorius pridūrė, kad Prancūzija tikisi „nutraukti sankcijų taikymą jau artimiausioje ateityje“ ir niekuo neberiboti bendradarbiavimo su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.