ES užsienio reikalų ministrai Liuksemburge aptaria Ebolos grėsmę

ES šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį pradėjo derybas, per kurias 28 šalių lyderiai nutars, kokių priemonių būtina imtis Ebolos viruso plitimui pažaboti.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 20, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 8:25 AM

ES šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį pradėjo derybas, per kurias 28 šalių lyderiai nutars, kokių priemonių būtina imtis Ebolos viruso plitimui pažaboti.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Philipas Hammondas tvirtino, kad nekontroliuojamam Ebolos viruso pažabojimui skubiai reikalingas milijardo eurų fondas. Nyderlandų atstovas tvirtino, kad šalis, norėdama padėti Vakarų Afrikos šalims kovoti su mirtina karštine, ruošiasi siųsti savo karo laivą.

Per Liuksemburge vykstantį susitikimą ES šalių užsienio reikalų vadovai taip pat sutarė išplėsti sankcijas Sirijai ir į „juodąjį sąrašą“ įtraukti dar 16 fizinių bei du juridinius asmenis. Dauguma į „juodąjį sąrašą“ įtrauktų asmenų, kuriems yra pritaikytos sankcijos, yra susiję su Sirijos vyriausybės vykdomomis represijomis, kiti teikė paramą prezidento Basharo al-Assado režimui.

Posėdyje Liuksemburge taip pat bus aptarta politinė, ekonominė, saugumo, humanitarinė padėtis Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.