Vengrai surengė naują protestą prieš interneto apmokestinimą

Budapešte tūkstančiai

„Neketiname leisti, kad tai nutiktų“, – skandavo minia.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Neketiname leisti, kad tai nutiktų“, – skandavo minia.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 9:24 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:53 AM

„Neketiname leisti, kad tai nutiktų“, – skandavo minia, judėdama sostinės centre žvarbų vakarą Ekonomikos ministerijos link.

„Interneto mokestis yra vyriausybės autokratijos simbolis“, – sakė vieno Vengrijos socialinio tinklo įkūrėjas Zsoltas Varady, pareiškė miniai, kuri skandavo „Orbanai, lauk!“

Siūlomas mokestis, kuris būti pirmasis toks Europos Sąjungoje (ES), antradienį vėl buvo sukritikuotas Europos Komisijos.

Tačiau Vengrijos vyriausybė sako, kad tas mokesti – 150 forintų (1,68 lito) už gigabaitą persiųstų duomenų – reikalingas, siekiant užkamšyti spragą 2015 metų biudžete vienoje iš labiausiai prasiskolinusių ES šalių.

Kritikai sako, kad toks mokestis yra pastangos pažaboti žodžio laisvę.

„Tai neteisingas ir blogas mokestis, kenkiantis interneto laisvei ir žmonių teisei į informaciją“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas protesto organizatorių Balazsas Gulyasas.

V.Orbano partija „Fidesz“ pirmadienį pasiūlė, kad individualiems vartotojams per mėnesį reikėtų sumokėti ne daugiau negu 700 forintų (7,82 lito), o verslo įmonėms – iki 5 000 forintų (55,9 lito), tačiau šis kompromisas neapramino aistrų.

„Man labai patinka internetas. Tai tik vienas iš Orbano melų. Čia svarbu ne pinigai – jis nenori, kad gautume informacijos“, – sakė 74 metų protestuotoja, vardu Zsuzsi.

Antradienį demonstracijos taip pat vyko keliuose kituose Vengrijos miestuose, o protestuotojai taip pat planuoja susirinkti prie Vengrijos ambasados Varšuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.