Į politiką Graikijos premjerą pastūmėjo draugė radikalė

Naujuoju Graikijos politiniu lyderiu ir Europos kairiųjų veidu tituluojamas Alexis Tsipras žavi savo emocingomis kalbomis ir politine valia, tačiau mažai kas užsimena, kad į politiką jį atvedė moteris, ramdamasis „Daily Mail“ informacija rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2015, 9:23 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:56 PM

Inžinerijos mokslus kartu studijavę Alexis ir Peristera – jau 20 metų kartu. Kalbama, kad būtent Peristera Batziana, praminta Betty, pastūmėjo naująją Graikijos politikos žvaigždę mesti svajones apie futbolininko karjerą ir stoti į Komunistų partiją.

40 metų A.Tsipras visais įmanomais būdais bando atskirti savo asmeninį gyvenimą nuo politikos, tačiau valdančiąją koaliciją suformavusios partijos „Syriza“ lyderiui ir būsimam šalies premjerui neabejotinai didelę įtaką daro tvirtai užnugaryje stovinti sugyventinė.

Prieš susipažindamas su P.Batziana vidurinės klasės šeimoje augęs ir tik futbolu domėjęsis A.Tsipras nebuvo panašus į perspektyvų vaikiną, ką jau kalbėti apie rimtus politinius postus. Tada kelio traumą patyręs ir svajones apie futbolą po truputį į šalį stūmęs būsimasis premjeras sutiko savo moterį.

Jau po metų jie buvo protestų prieš tuometę švietimo reformą lyderiai, o A.Tsipras vis labiau ėmė garsėti kaip ryžtingas gatvių politikas, nebijantis ne tik rėžti aistringos kalbos, bet ir sviesti akmens į riaušių malšintojų pusę.

Elektros inžiniere Patrų universitete tapusi P.Batziana draugų apibūdinama kaip „ryžtinga, karinga ir dinamiška asmenybė“. Apie naujojo premjero mylimosios karingumą kalba ir tas faktas, kad ji padavė į teismą savo mokslinio darbo vadovą, kuris, jos manymu, nepakankamai įvertino jos darbą.

Betty nesiruošia būti įprasta politiko žmona. Ji nekenčia apsipirkinėjimų parduotuvėje ir nemato būtinybės reguliariai lankytis pas kirpėją. Civilinę partnerystę įteisinusi pora gyvena bute septynaukščiame name kukliame Atėnų Kipselio rajone ir vengia bet kokių prašmatnių vakarėlių.

Atrodo, kad P.Batziana suvaldė anksčiau ekstremalius pasivažinėjimus motociklu mėgusį A.Tsiprą. Graikijos žmonių širdis užkariavęs jaunas politikas pats neša šiukšles iš namų, eina į futbolo rungtynes su emocingiausiais aistruoliais ir nesibodi vakare migdyti vaikų.

Beje, trečiąjį, jauniausią, savo sūnų A.Tsipras pavadino Ernestu – savo politinio idealo Ernesto Che Guevaros garbei. Tapus Graikijos premjeru jam gali tekti atsisakyti kuklaus gyvenimo būdo. Pirmiausia teks persikelti gyventi į prašmatnius premjerui skirtus apartamentus.

Tiesa, mažai kas abejoja, kad pasikeitusi gyvenamoji vieta pakeis ekscentrišku elgesiu pasižymintį Europos kairiųjų radikalų lyderį.

Jis vis dar į politinius susitikimus važinėja motociklu, o lėktuvais skrenda tik ekonomine klase ir niekada nebūna pasirišęs kaklaraiščio.

Dėl šio savo įpročio mados kritikų dažnai peiktas A.Tsipras neketina nusileisti netgi ir užimdamas svarbiausią šalies politinį postą. Iškart po rinkimų rezultatų paskelbimo paklaustas, ar ketina pagaliau pasirišti kaklaraištį, jis atsakė juokaudamas.

„Neketinu – nesirišau kaklaraiščio net ir eidamas susitikti su popiežiumi“, – triumfuodamas kritikus nutildė naujasis Graikijos premjeras, kurio pergalė jau įkvėpė kalbėti apie kairiųjų revoliuciją visoje Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?