UKIP: ES spalvinimo knygelėmis plauna smegenis pradinukams

Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija (UKIP) mano, kad referendume dėl šalies narystės ES neturėtų balsuoti 16-17 metų jaunuoliai, nes jiems smegenis išplovė ES populiarinančios spalvinimo knygutės.

UKIP narys P.O'Flynnas tvirtina, kad ES politika yra sukurta tam, kad pagautų jaunus žmones ir juos užpiltų propaganda.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
UKIP narys P.O'Flynnas tvirtina, kad ES politika yra sukurta tam, kad pagautų jaunus žmones ir juos užpiltų propaganda.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2015, 1:18 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:21 PM

Dešiniesiems neįtiko liberalų demokratų planas sumažinti balsavimo referendume amžiaus ribą iki 16 metų ir leisti jame balsuoti imigrantams iš kitų ES šalių.

Tačiau jie tai aiškina tuo, kad paaugliai yra pernelyg paveikti ES propagandos, praneša BBC.

„Tai apima viską, pradedant spalvinimo knygutėmis, pristatančiomis bendrą žemės ūkio politiką pradinukams, baigiant tyrimų projektais universitetuose“, – parlamente sakė UKIP pirmininko pavaduotoja Suzanne Evans.

Jos teigimu, ES į švietimo sistemą ir propagandą investuoja milžiniškus pinigus, tačiau konkrečių sumų nesugebėjo įvardinti.

UKIP atstovas ekonominiams klausimams Patrickas O'Flynnas patikino, kad ES politika yra sukurta tam, kad pagautų jaunus žmones ir juos užpiltų propaganda, pagal kurią ES yra „tyras geras dalykas, be kurio mes neišsiverstume“.

Paprašytas patikslinti, ar tai tikrai smegenų plovimas, jis teigė, kad tai yra „emocionalus terminas, tačiau jis neprieštarauja smegenų plovimo aprašymui.

P.O'Flynnas taip pat apkaltino Liberalų demokratų partiją dėl bandymo daryti įtaką referendumo rezultatui.

„Būkime atviri – nuomonės apklausos rodo, kad 16-17 metų žmonės yra daug labiau linkę palaikyti Jungtinės Karalystės narystę ES negu visi rinkėjai. Dabartinė rinkimų teisė neleidžia jiems balsuoti, todėl nenuostabu, kad liberalai demokratai nori jais pasukti balsavimo rezultatą“, – sakė jis.

Spaudžiamas euroskeptikų savo paties partijoje ir didėjančio UKIP populiarumo, premjeras Davidas Cameronas pažadėjo iš naujo derėtis dėl šalies ryšių su Bendrija ir bandyti atkovoti galių iš Briuselio.

Jis yra sakęs, kad 2017 metais surengs referendumą, jei jo konservatoriai gegužę laimės nacionalinius rinkimus, tačiau vėliau išreiškė norą referendumo datą dar paankstinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.