Naujagimę princesę sveikina visas miestas ir šalies politikai

Jungtinėje Karalystėje šiandien pagaliau išaušo daugybės britų laukta diena – pasaulį išvydo princo Williamo ir jo žmonos Catherine antrasis kūdikis. Porą suskubo sveikinti ir garsenybės, ir politikai, o paaiškėjus, kad Katherine ligoninėje pagimdė mergytę socialinis tinklas „Twitter" tiesiog sprogo.

Jungtinė Karalystė džiaugiasi nauja karališkosios šeimos nare.<br>Twitter nuotr.
Jungtinė Karalystė džiaugiasi nauja karališkosios šeimos nare.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-02 16:36, atnaujinta 2018-01-05 04:34

Šeštadienį gimusi mergaitė turės Kembridžo princesės titulą ir bus ketvirtoji eilėje į Britanijos sostą po savo vyresnio broliuko George'o, tėvo princo Williamo ir senelio princo Charleso.  

Vos paskelbus, kad karališkoji pora susilaukė mažylės, socialiniame tinkle „Twitter“ žinučių apie kūdikį per valandą padaugėjo nuo 25 tūkst. iki 175 tūkst.

Porą viešojoje erdvėje sveikino ir Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas.

„Sveikinu kembridžo kunigaikštį ir kunigaikštienę gimus mergytei. Aš labai džiaugiuosi už juos“, – rašė Jungtinės Karalystė premjeras.

Progos pasveikinti karališkosios šeimos nepraleido ir kiti politikai.

„Sveikinimai kunigaikščiui ir kunigaikštienei su dukros gimimu. Linkiu jiems daug džiaugsmo ir laimės. Ir, tikėkimės, miego!“- rašė Leiboristų partijos lyderis Edas Milibandas.

„Sveikinimai kunigaikščiui ir kunigaikštienei kūdikio gimimo proga. Šeimai didėjant Miriam ir aš linkime jiems viso ko geriausio“, – rašė D.Camerono pavaduotojas Nickas Cleggas.

Jungtinės Karalystės šokolado gamintojai „Cadbury“, sveikindami naujagimę, pagamino didelį šokoladinį vežimėlį su rausvu kaspinėliu pasipuošusiu meškiuku.

Jungtinės Karalystės karališkųjų jūrų pajėgų nariai šeštadienį originaliai pasveikino princą Williamą ir jo žmoną kunigaikštienę Cathertine su dukrelės gimimu. 

„Karalienės fregata“ pramintas karo laivas „HMS Lancaster“ pasiuntė sveikinimą Kensingtono rūmams – princo Williamo oficialiajai rezidencijai, sakoma Karališkųjų jūrų pajėgų „Twitter“ žinutėje. Žemiau pridėta nuotrauka, kurioje matoma, kad įgulos nariai išsirikiavo laivo denyje, sudarydami žodį „sister“ (sesuo). 

Birmingame ant aukščiausio miesto bokšto pasirodė rožinių spalvų užrašas „Tai mergaitė!“, o Londono Tauerio tiltas sužibo rausva spalva.

Tiesa, kai kuriems antrojo kūdikio gimimas nesukėlė tiek emocijų. Kiti kilusiu šurmuliu piktinosi.

„Jungtinės Karalystės moteris susilaukė kūdikio“, – pašaipiai rašė vienas internautas.

Kiti prisiminė, kaip 2013 m. buvo pažadinti į telefonus atėjusių naujienų pranešimų apie princo Georg'o gimimą ir teigė, kad tą patį patyrė ir šįkart.

„Pabusti nuo BBC pranešimo, kad moteris pradėjo gimdyti yra dar blogiau nei pabusti 6 val. ryto ir sužinoti, kad ji jau pagimdė „, – piktinosi viena moteris socialiniame tinkle „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.