Lenkijoje bandyta užpulti prezidentą Bronislawą Komorowskį

Prieš sekmadienį įvyksiantį antrąjį Lenkijos prezidento rinkimų turą norėta užpulti dabartinį šalies vadovą Bronislawą Komorowskį. Prezidentui penktadienį einant į miesto rotušę Torūnėje, iš minios išėjo 34-erių vyriškis ir ketino smogti B.Komorowskiui. Laimei, į galimą išpuolį greitai reagavo policijos pareigūnai ir vyriškį, įvardijamą kaip Remigiuszas, nedelsiant sulaikė, praneša PAP.

Lenkijos prezidentas B.Komorowskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos prezidentas B.Komorowskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 23, 2015, 10:44 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 4:46 AM

Tačiau incidentas tuo nesibaigė. Torūnėje į susitikimą su B.Komorowskiu atėjusi minia pasipiktino pareigūnų darbu ir pradėjo skanduoti: „Šalin policinę valstybę, šalin komunizmą“.

Sekmadienį Lenkijoje vyks antrasis prezidento rinkimų turas. B.Komorowskis pirmajame rinkimų rate gegužės 10-ąją netikėtai pralaimėjo dešiniųjų atstovui Andrzejui Dudai. Šis surinko 34,8 proc. balsų, o B.Komorowskis – 33,8 proc. B.Komorowskis, aštuonerius metus valdžioje esančios liberalios „Piliečių platformos“ kandidatas, buvo laikomas aiškiu favoritu rinkimuose. Konservatorių kandidatas A.Duda rinkėjams žadėjo mažinti mokesčius ir pensinį amžių, nors socialinė politika nėra Lenkijos prezidento kompetencijos sritis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.