D. Cameronas su Europos Komisijos vadovu buvo tiesmukas

Premjeras Davidas Cameronas pasakė Europos Komisijos (EK) pirmininkui Jeanui-Claude'ui Junckeriui, kad britai nepatenkinti dabartine situacija, praneša BBC.

D.Cameronas susitiko su EK atstovu prieš vėliau vyksiančias derybas dėl Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje.<br>AP nuotr.
D.Cameronas susitiko su EK atstovu prieš vėliau vyksiančias derybas dėl Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

May 26, 2015, 10:11 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 9:50 AM

Premjeras susitiko su EK atstovu prieš vėliau vyksiančias derybas dėl Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje (ES). EK pirmininkas tikino, kad sieks teisingo ir sąžiningo susitarimo su šalimi. Derybose daugiausiai dėmesio skirta ES reformoms ir Jungtinės Karalystės santykiams su ja. Taip pat diskutuota apie Graikijos ekonominę situaciją, Ukrainą bei sankcijas Rusijai.

D.Camerono nuomone, siekiant įgyvendinti jo numatytas reformas, prireiks ES sutarties pakeitimo. Manoma, kad pagrindinis tolesnių diskusijų klausimas bus apribojimai migrantams.

Ekspertų nuomone, mažai tikėtina, kad iki 2017 metų galo naująją sutartį ratifikuos visos 28 narės.

D.Camerono teigimu, britai nepatenkinti esama padėtimi, todėl ES turėtų imtis pokyčių, norėdama geriau suprasti ir sureaguoti į jų nerimavimus. Susitikimo pabaigoje abu politikai sutiko, kad tolesnės diskusijos gali padėti susitarti daugeliu klausimų.

Susitikimas vyko toki metu, kai britų vyriausybė yra paskelbusi, kad dauguma Britanijoje gyvenančių ir teisę ten gyventi turinčių Europos Sąjungos piliečių referendume nebalsuos.

Pasak šaltinio D.Camerono vyriausybėje, svarbu, kad Britanijos, Arijos ir Sandraugos šalių piliečiai „būtų tarp priimančiųjų sprendimą“ lemiamame balsavime.

D.Cameronas ir J.-C.Junckeris surengė „darbo vakarienę“ premjero užmiesčio rezidencijoje Čekerse, o vėliau šią savaitę D.Cameronas susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u.

Nepaisant D.Camerono ankstesnių pastangų užkirsti kelią J.C.Junckeriui tapti EK vadovu, šis sakė esąs „pasirengęs dirbti“ su premjeru, kuris buvo perrinktas anksčiau šį mėnesį, ir „sudaryti teisingą sutartį su JK (Jungtine Karalyste)“.

D.Camerono pažadas britų rinkėjams iki 2017 metų surengti referendumą dėl Britanijos narystės ES jam užtikrino pergalę rinkimuose ir antrą premjero kadenciją.

Ketvirtadienį ir penktadienį D.Cameronas lankysis keliose Europos sostinėse, susitiks su Danijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Lenkijos ir Vokietijos vadovais, siekdamas užsitikrinti jų paramą.

Ministras pirmininkas siekia pasikalbėti su 27 šalių vadovais prieš Europos Tarybos viršūnių susitikimą birželio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.