Apklausa: migrantų krizės metu dauguma britų nori palikti ES

Europą apėmus migrantų

Pasak Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro (JTVPK), 366 tūkst. pabėgėlių – daugiausia iš Sirijos, Afganistano ir Eritrėjos – šiemet jau kirto Viduržemio jūrą ieškodami geresnio gyvenimo Europoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro (JTVPK), 366 tūkst. pabėgėlių – daugiausia iš Sirijos, Afganistano ir Eritrėjos – šiemet jau kirto Viduržemio jūrą ieškodami geresnio gyvenimo Europoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-09-06 10:14, atnaujinta 2017-10-17 06:57

Jeigu iki 2017 metų pabaigos žadamas surengti referendumas vyktų dabar, tai, atsižvelgiant į tyrimo, kuriame dalyvavo daugiau nei 1 tūkst. asmenų, rezultatus, 51 proc. Britanijos gyventojų pasisakytų už pasitraukimą iš ES. 49 proc. nenorėtų nutraukti santykių su Briuseliu. Tiesa, 22 proc. pastarųjų galbūt pakeistų savo nuomonę, jei dabartinė krizė, sukelta neregėto masto pabėgėlių antplūdžio iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos, ir toliau blogės.

Pasak Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro (JTVPK), 366 tūkst. pabėgėlių – daugiausia iš Sirijos, Afganistano ir Eritrėjos – šiemet jau kirto Viduržemio jūrą ieškodami geresnio gyvenimo Europoje.

Dar liepą Jungtinėje Karalystėje buvo daugiau narystės ES šalininkų – 54 proc. respondentų matė karalystės ateitį tik Sąjungoje, o 46 proc. pageidavo gyventi nepriklausydami nuo bendrosios Europos politikos.

Paskelbtame tyrime sekmadienį paaiškėjo, kad dauguma respondentų – 64 proc. – mano, jog premjero Deivido Kamerono (David Cameron) požiūris į dabartinę krizę teisingas. Britų premjeras nesutinka su pasiūlymu įvesti priimamų pabėgėlių kvotas ir tik sulaukęs didelio spaudimo iš ES kolegų ir šalies vidaus sutiko papildomai priimti kelis tūkstančius sirų. Be to, 49 proc. respondentų mano, kad D. Kameronas elgiasi teisingiau nei Vokietijos kanclerė Angela Merkel, aktyviau už visus kitus Europos lyderius raginanti priimti pabėgėlius ES. A. Merkel poziciją palaiko tik 24 proc. britų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.