Iš Nacionalinio fronto išmestas J.M.Le Penas turi naujų užmojų

Tačiau jo duktė viską mato kiek kitaip.

J.-M.Le Peną iš partijos išstūmė nauja Nacionalinio fronto lydere tapusi jo dukra.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.-M.Le Peną iš partijos išstūmė nauja Nacionalinio fronto lydere tapusi jo dukra.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2015, 11:22 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:57 AM

87 metų J.-M.Le Penas tokį pareiškimą padarė Marselyje, kur sekmadienį vyksta FN suvažiavimas , dabartinei partijos lyderei Marine Le Pen norint didžiausią dėmesį skirti gruodį numatomiems regionų rinkimams.

Tačiau vos už kelių kilometrų, viename prabangiame restorane, jos tėvas pietavo su maždaug 300 savo šalininkų.

Jeanas-Marie Le Penas išreiškė savo norą inicijuoti judėjimą „Mėlynai baltai raudonas sambūris“ („Rassemblement Bleu-blanc- rouge“) ir suvienyti tuos, kurie neturi narystės FN, ir tuos, kurie vis dar jam lojalūs.

„Siūlau mums susivienyti, jūs nebūsit našlaičiai „Mėlynai baltai raudoname sambūryje“... imtis veiksmų taip pat, kaip Nacionalinis frontas, be priklausymo jam“, – sakė jis.

„Nacionalinis frontas ir Marine Le Pen negalės atmesti mūsų žingsnio“, – pareiškė J.-M.Le Penas.

Tačiau jo duktė viską mato kiek kitaip.

„Jeanas-Marie Le Penas gali kurti visas, kokias tik nori, asociacijas – jis žadėjo vieną jau daug mėnesių, – bet nėra jokių asociacijų FN viduje“, – sakė M.Le Pen.

J.-M.Le Peną iš FN praėjusį mėnesį išmetė partijos vykdomasis komitetas, po penkis mėnesius trukusio ir smarkiai pakenkusio ginčo su dukterimi dėl virtinės kurstytojiškų komentarų.

Oratoriniais sugebėjimais garsėjantis J.-M.Le Penas, mėgstantis prieštaringai vertinamus pareiškimus, jau seniai buvo tapęs rimtu galvos skausmu dukrai, kuri 2011-aisiais perėmė iš jo partijos vairą ir stengiasi atsieti FN nuo jo rasistinio ir antisemitinio įvaizdžio, atstumiančio potencialius rinkėjus.

Marine kantrybė trūko balandį, kai J.-M.Le Penas pakartojo savo anksčiau išsakytą poziciją, kad nacių dujų kameros yra „tik istorijos detalės“, bei pareiškė, jog Prancūzija turi draugiškai sugyventi su Rusija, kad apgintų „baltąjį pasaulį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.