Pabėgėlių krizės valdymo planui tarė „taip“

Europos

Europos Parlamento nariai pasveikino naują pasiūlymą skubos tvarka perkelti daugiau prieglobsčio ieškotojų iš Italijos, Graikijos ir Vengrijos ir nuolatinį mechanizmą.<br>AFP nuotr.
Europos Parlamento nariai pasveikino naują pasiūlymą skubos tvarka perkelti daugiau prieglobsčio ieškotojų iš Italijos, Graikijos ir Vengrijos ir nuolatinį mechanizmą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2015, 2:43 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 1:18 PM

Deputatai taip pat ragino surengti tarptautinę konferenciją, kurioje dalyvautų ES, Jungtinės Tautos, JAV ir arabų valstybės, siekiant suvaldyti didžiausią tokio pobūdžio krizę nuo Antrojo pasaulinio karo. Europarlamentarai nubalsavo už rezoliuciją, kurioje reiškiamas palaikymas J.C.Junckerio pasiūlymui perskirstyti 160 tūkst. prieglobsčio ieškančių žmonių iš Graikijos, Vengrijos ir Italijos, taip pat sukurti nuolatinį privalomų kvotų mechanizmą, toliau sprendžiant šią problemą.

Ši neįpareigojanti rezoliucija buvo priimta 432 balsais prieš 142, o 57 deputatai susilaikė.

„Europos Parlamento nariai pasveikino naują pasiūlymą skubos tvarka perkelti daugiau prieglobsčio ieškotojų iš Italijos, Graikijos ir Vengrijos ir nuolatinį mechanizmą“, – sakoma Parlamento pranešime. Rezoliucijoje raginama iš naujo svarstyti ES Dublino sutartį, reikalaujančią, kad pabėgėlių prašymai suteikti prieglobstį būtų nagrinėjami toje Bendrijos šalyje, į kurią jie pirmiausiai atvyko. Deputatai pareiškė esantys „pasiruošę imtis kurti teisės aktų projektus, siekiant nustatyti ateičiai tvirtą migracijos ir prieglobsčio politiką“.

Europarlamentarai taip pat ragino ES išorės politikos vadovę Federicą Mogherini sušaukti tarptautinę konferenciją dėl pabėgėlių, „kad būtų nustatyta bendra pasaulinė humanitarinės pagalbos strategija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.