Vengrijos premjeras patarė pabėgėliams trauktis iš Europos

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, duodamas interviu Vokietijos laikraščiui „Bild“ pareiškė, kad pabėgėlių srautas į Europą susijęs ne su kariniais veiksmais Artimuosiuose Rytuose, o su geresnio gyvenimo paieškomis.

V. Orbanas patarė pabėgėliams „grįžti ten, iš kur atvyko“<br>AP nuotr.
V. Orbanas patarė pabėgėliams „grįžti ten, iš kur atvyko“<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2015, 12:14 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 5:56 AM

„Iš tikrųjų šie migrantai atvyksta ne iš karinių veiksmų zonos, o iš stovyklų, įsikūrusių šalia Sirijos esančiose šalyse: Libane, Jordanijoje, Turkijoje. Ten jie buvo saugūs (...). Šie žmonės plūsta į Europą ne tam, kad ieškotų saugumo. Jie nori geresnio gyvenimo nei stovyklose“, -pareiškė vyriausybės vadovas, pabrėždamas, kad „pagrindinės teisės į geresnį gyvenimą neegzistuoja, egzistuoja tik teisė į saugumą ir žmogiškąjį orumą“. Todėl V. Orbanas patarė pabėgėliams „grįžti ten, iš kur atvyko“.

Rugsėjo 10 d. Vengrijos kariuomenės vadas Tiboras Benko pranešė, kad šalies kariuomenė trečiadienį pradėjo karines pratybas „Ryžtingas veiksmas“, siekdama paruošti kariškius galimam dislokavimui prie šalies pietinės sienos su Serbija.

Pastaraisiais mėnesiais pabėgėlių srautai į Europą gerokai išaugo. Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, nelegaliai į Europos Sąjungą atvykusių Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių gyventojų skaičius nuo metų pradžios viršijo 378 tūkst. žmonių. Prognozuojama, kad pabėgėlių srautas į Europą iš pietų per artimiausius dvejus metus sieks mažiausiai 850 tūkst. žmonių. Manoma, kad didžioji dalis pabėgėlių įsikurs Vokietijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.