Švedija: pabėgėlių paauglių skirstymas šeimoms tapo tikru verslu

Be suaugusiųjų

Švedijoje prieglobsčio jau paprašė 65 tūkstančiai žmonių, tarp jų – daugiau kaip 12 tūkstančių paauglių, atvykusių be suaugusiųjų.<br>Reuters nuotr.
Švedijoje prieglobsčio jau paprašė 65 tūkstančiai žmonių, tarp jų – daugiau kaip 12 tūkstančių paauglių, atvykusių be suaugusiųjų.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2015, 1:45 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 8:47 PM

SVT duomenimis, pabėgėlį paauglį priimanti šeima kas mėnesį gali tikėtis 12-18 tūkstančių kronų (1272-1908 eurai) valstybinės pašalpos. Todėl pabėgėlių skirstymas šeimoms virto „tikru turgumi“. Kaip pažymi televizijos kanalas, kai kurie norintys užsidirbti švedai skambina į municipalitetus ir atvirai derasi.

„Jie stačiai klausia, kiek vaikų gali priimti ir kiek už tai gaus. Kai pokalbis pakrypsta apie pinigus, mes iškart pajuntame, kad pagalba nėra svarbiausias jų tikslas“, – sako Tomelilos municipaliteto socialinio skyriaus vadovė Madlena Moberg. Anot jos, šie žmonės meta šešėlį kitoms šeimoms, kurios nuoširdžiai nori padėti paaugliams iš krizės apimtų šalių.

Nuo šių metų pradžios Švedijoje prieglobsčio jau paprašė 65 tūkstančiai žmonių, tarp jų – daugiau kaip 12 tūkstančių paauglių, atvykusių be suaugusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.