Iš posto pasitraukęs Romos meras: „Dabar sugrįš mafija“

Ignazio Marino ketvirtadienio vakarą pranešė pasitraukiantis iš Romos mero posto. 60-metis politikas per 28 mėnesius miesto vadovo kėdėje išleido 20 tūkst. eurų miesto biudžeto savo prabangioms vakarienėms. Nors merą kritikavo ne tik Romos gyventojai, bet ir pats popiežius Pranciškus, jis mano, kad miestui dabar bus tik blogiau – ateis mafija, rašo „The Local“.

I.Marino praėjusią savaitę pasitraukė iš Romos mero posto.<br>AFP nuotr.
I.Marino praėjusią savaitę pasitraukė iš Romos mero posto.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2015, 1:56 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 2:49 PM

Meras buvo kaltinamas dėl ekonominės miesto krizės, nevykusios viešojo transporto sistemos ir vieno nusikalstamos gaujos nario, kuris dirbo Romos savivaldybėje. Vis dėlto buvęs Romos meras teigia, kad visi jo tiesiog nemėgo ir būtų suradę bet kokią priežastį, kad tik jis pasitrauktų.

„Jei (restoranų) sąskaitos nebūtų pasirodę, kažkuriuo metu jie būtų pasakę, kad nešioju kojines su skylėmis arba būtų prikišę kokaino į kišenes“, – ironiškai kalbėjo I.Marino.

Buvęs chirurgas ir Italijos sostinės meras dabar romiečius gąsdina mafijos sugrįžimu.

„Negaliu atsikratyti didžiulės baimės, kad į miesto valdžią vėl sugrįš senieji metodai ir mafijos aparatas“, – savaitgalį kalbėjo I.Marino.

Policija praėjusiais metais išardė nusikalstamą grupuotę „Mafia Capitale“, kuriai priklausė daugybė Romos politikų ir verslininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.