Vyksta į Turkiją rasti sprendimo dėl migrantų krizės

Europos Sąjungos (ES) Komisijos

ES Tarybos pirmininko Donaldo Tusko teigimu, toks reikalavimas bus patenkintas su sąlyga, jei Turkija prižadės padėti sumažinti migrantų, plūstančių į Europą, skaičių.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
ES Tarybos pirmininko Donaldo Tusko teigimu, toks reikalavimas bus patenkintas su sąlyga, jei Turkija prižadės padėti sumažinti migrantų, plūstančių į Europą, skaičių.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2015, 4:55 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:28 AM

ES tikėjosi pasiekti susitarimą su Turkija dar prieš ketvirtadienį vyksiantį susitikimą, tačiau tokiems planams sutrukdė tris dienas trukęs nacionalinis gedulas, paskelbtas po šeštadienį Ankaroje įvykdytų išpuolių.

Manoma, kad Turkijoje apsistojo du milijonai migrantų, bėgančių nuo karo Sirijoje.

Kaip atsako į pažadą glaudžiau bendradarbiauti su ES, Turkija, kaip manoma, prašys pagreitinti procesą, kuris leistų turkams Europoje keliauti be vizų.

ES Tarybos pirmininko Donaldo Tusko teigimu, toks reikalavimas bus patenkintas su sąlyga, jei Turkija prižadės padėti sumažinti migrantų, plūstančių į Europą, skaičių.

Europos Komisijos viceprezidentas Fransas Timermanas vadovaus delegacijai, kurios tikslas – paraginti Turkijos vyriausybę priimti bendrą migracijos krizės veiksmų planą.

Tačiau kai kurios ES šalys į glaudesnius ryšius su Turkija žiūri skeptiškai dėl pažeidimų žmogaus teisių srityje, požiūrio į kurdų mažumą ir spaudos laisvės apribojimo šioje šalyje.

Anot Tarptautinės migracijos organizacijos, beveik 600 tūkst. pabėgėlių ES pasiekė keliaudami jūra, didžioji dalis jų atvyko per Turkiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.