Britai nori apriboti socialines garantijas imigrantams iš ES

Baltijos ir Šiaurės šalių

Pasak A.Butkevičiaus, britų premjeras per susitikimą pabrėžė, kad pagrindinis tikslas yra užkirsti kelią imigrantams piktnaudžiauti.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Pasak A.Butkevičiaus, britų premjeras per susitikimą pabrėžė, kad pagrindinis tikslas yra užkirsti kelią imigrantams piktnaudžiauti.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2015, 9:17 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 3:34 AM

Algirdo Butkevičiaus teigimu, Islandijoje vykusiame regioniniame susitikime kalbėta apie ES biurokratizmą ir migracijos klausimus.

„(D.Cameronas) konkretaus priemonių plano nepristatė, bet buvo paminėtos ir anksčiau girdėtos mintys, kurioms pritarė nemažai ministrų pirmininkų.

Kalbėta apie per daug didelį biurokratizmą ES lygyje ir per didelius kaštus administracijai išlaikyti“, – BNS telefonu iš Islandijos ketvirtadienio rytą sakė ministras pirmininkas.

Britų konservatorių lyderis D.Cameronas žada iki 2017 metų pabaigos surengti referendumą, ar Jungtinė Karalystė turėtų likti ES nare. Politikas žada agituoti „už“, jei jam pavyks persiderėti kai kurias narystės sąlygas.

Tarp daug diskusijų keliančių klausimų yra britų noras apriboti socialines garantijas imigrantams iš kitų ES šalių. Šis klausimas aktualus ir Lietuvai, nes Britaniją renkasi maždaug pusė šalies emigrantų.

Pasak A.Butkevičiaus, britų premjeras per susitikimą pabrėžė, kad pagrindinis tikslas yra užkirsti kelią imigrantams piktnaudžiauti.

„Nėra kategoriško nusistatymo – jeigu asmuo dalyvauja darbo rinkoje, moka visus mokesčius, tai jie jokių išskirtinių sąlygų nesiruošia taikyti atvykusiems ar iš Lietuvos, ar iš kitų valstybių.

Daugiau dėmesio žadama skirti tiems, kurie nori pasinaudoti tam tikromis lengvatomis savo šeimos nariams ar dirbantiems šešėliniame versle“, – kalbėjo Lietuvos premjeras.

Islandijoje D.Cameronas dalyvavo bendroje vakarienėje su Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Islandijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos premjerais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.