ES vienbalsiai pritarė Prancūzijos pagalbos prašymui

Europos Sąjungos šalių gynybos ministrai antradienį vienbalsiai pritarė Prancūzijos

Europos Sąjunga padės Prancūzijai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Europos Sąjunga padės Prancūzijai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Nov 17, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 2:56 AM

Prancūzija paprašė pagalbos ir paramos pagal 42 straipsnio 7 dalį. Tai straipsnis, kuriuo dar nebuvo pasinaudota per mūsų Sąjungos istoriją“, – sakė F.Mogherini, turėdama galvoje Europos Sąjungos sutarties straipsnį dėl valstybių narių solidarumo vienos iš jų užpuolimo atveju.

„Šiandien ES visų valstybių narių balsais vieningai išreiškė savo tvirčiausią visapusišką paramą ir pasirengimą suteikti visą reikalingą pagalbą“, – sakė ji per spaudos konferenciją Briuselyje, kurioje dalyvavo ir Prancūzijos gynybos ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.

„Prancūzija ateinančiomis valandomis ir dienomis per dvišalius kontaktus informuos apie reikalingą pagalbą, ir ES užtikrins didžiausią mūsų bendro atsako veiksmingumą“, – sakė buvusi Italijos užsienio reikalų ministrė.

J.-.Y.Le Drianas savo ruožtu pažymėjo, kad ES parama yra „itin reikšmingas politinis aktas“.

Pasak ministro, tai leis mums „artimiausiomis valandomis surengti dvišales derybas“ su kitomis ES narėmis siekiant nustatyti, kokios pagalbos reikia Prancūzijai.

J.-.Y.Le Drianas sakė, jog tai galėtų būti pagalba Prancūzijos vykdomiems antskrydžiams Sirijoje ar kituose operacijų rajonuose, ir pridūrė, kad Prancūzija „negali tuo pat metu būti visur“.

„Jutau didžiulį savo kolegų susijaudinimą“ dėl 129 gyvybes nusinešusių teroro atakų Paryžiuje, už kurias atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“, sakė J.-.Y.Le Driana.

Jis pridūrė, kad daug jo kolegų prancūzų kalba asmeniškai pareiškė jam užuojautą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.