ES susitarė pateikti pasiūlymą Turkijai dėl migracijos

Europos Sąjungos lyderiai

Kritikai taip pat sakė esantys susirūpinę, kad susitarimas dėl neteisėtų migrantų grąžinimo pagal principą „vienas už vieną“ galbūt gali kirstis su tarptautiniais įstatymais.<br>AP nuotr.
Kritikai taip pat sakė esantys susirūpinę, kad susitarimas dėl neteisėtų migrantų grąžinimo pagal principą „vienas už vieną“ galbūt gali kirstis su tarptautiniais įstatymais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2016-03-18 06:54, atnaujinta 2017-06-01 09:50

28 ES šalys visą dieną derėjosi dėl pasiūlymo, pagal kurį Turkija turėtų priimti visus neteisėtus migrantus iš Graikijos, padėdama suvaldyti precedento neturintį antplūdį, kai nuo 2015-ųjų pradžios į Bendriją atvyko 1,2 mln. žmonių iš Sirijos ir kitų šalių.

Vis dėlto už šį susitarimą reikės brangiai sumokėti: paspartinti seniai stringantį Turkijos stojimo į ES procesą, skirti Ankarai milijardus eurų papildomos pagalbos ir suteikti bevizį režimą, nors būgštaujama dėl žmogaus teisių padėties toje šalyje.

Kritikai taip pat sakė esantys susirūpinę, kad susitarimas dėl neteisėtų migrantų grąžinimo pagal principą „vienas už vieną“ galbūt gali kirstis su tarptautiniais įstatymais.

„Susitarimas dėl ES pozicijos, @eucopresident (Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas) pateiks jį Turkijos ministrui pirmininkui prieš rytojaus ES Vadovų Tarybos posėdį“, – Liuksemburgo premjeras Xavier Bettelis (Ksavjė Betelis) parašė savo „Twitter“ žinutėje.

Vienas aukšto rango ES pareigūnas sakė, kad tas pasiūlymas yra „ne sutartis, o bendra pozicija“, todėl dar galės vykti derybos su Turkijos premjeru dėl galutinio teksto. Pasak jo, D.Tuskas „supranta kiekvienos (ES narės) raudonąsias linijas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.