Neįtikėtina sėkmė: norvegas išgyveno du teroro išpuolius

Norvegas Johanas Christianas Tandbergas antradienį jau antrą kartą gyvenime atsidūrė per plauką nuo mirties. 2011-aisiais jis buvo už kelių metrų nuo vyriausybės pastato, kai jame įvyko galingas sprogimas. O antradienį vyras vos spėjo pasprukti iš Briuselio Zaventemo oro uosto.

Norvegas Johanas Christianas Tandbergas antradienį jau antrą kartą gyvenime atsidūrė per plauką nuo mirties.<br>„Scanpix“ nuotr.
Norvegas Johanas Christianas Tandbergas antradienį jau antrą kartą gyvenime atsidūrė per plauką nuo mirties.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 8:27 PM, atnaujinta May 31, 2017, 10:33 PM

„Man velniškai pasisekė!“- stebėjosi savo sėkme norvegas J.C.Tandbergas, kuris antradienį vėl pateko į pavojingą situaciją.

Maždaug prieš penkerius metus vyras buvo prie pat šalies vyriausybės pastato, kai radikalių pažiūrų neonacis Andersas Behringas Breivikas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį, kuris stovėjo požeminėje pastato aikštelėje. Po sprogimo vyras įbėgo į apgriautą pastatą ir užfiksavo 16 minučių trukmės vaizdo įrašą mobiliuoju telefonu. Panikos ir griuvėsių vaizdai tąsyk tapo pačia vaizdingiausia filmuota medžiaga iš įvykio vietos. Šį antradienį vyras vėl atsidūrė pačiame tragiškų įvykių įkarštyje. Jis buvo terminale B, kai įvyko sprogimai. „Nelaimei, aš tokioje situacijoje buvau atsidūręs ir anksčiau, – pasakojo vyras. – Buvau perėjęs bagažo patikros zoną, kai įvyko sprogimas. Aš įbėgau į vieną restoraną ir pasislėpiau“.

J.C.Tandbergas teigė, kad po 2011-ųjų įvykių, kai tapo A.B.Breiviko išpuolio liudininku, jį visuomet neramino tai, kokie pažeidžiami yra Europos miestų oro uostai.

„Kas kartą, kai keliauju į Briuselį, manau, kad tai pažeidžiamas miestas, – nuogąstavo norvegas. – Šiandien buvau arti mirties“. Antradienio įvykiai tik patvirtino baimę, kad Belgija gali tapti terorizmo taikiniu. Oro uoste įvykę sprogimai buvo savižudžių atakos. Sprogmuo buvo detonuotas ir metro traukinyje.

Pareigūnai skelbia, kad iš viso per tris sprogimus mieste žuvo mažiausiai 34 žmonės, o dar 106 yra sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.