Kalėjimas iki gyvos galvos – gražuolei teisėsaugininkei

Varšuvos teismo sprendimas nuteisti iki gyvos galvos 32 metų gražuolę teisėsaugininkę, aštuonerių metų sūnaus mamą Moniką A. susilaukė didžiulio visuomenės dėmesio. Mat tokia bausmė moteriai pastarąjį kartą sostinėje buvo skirta prieš devyniolika metų.

Gražuolė sadistė Monika A. teisme neatgailavo ir vaidino nekaltą merginą.
Gražuolė sadistė Monika A. teisme neatgailavo ir vaidino nekaltą merginą.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, Specialiai lrytas.lt, Varšuva

May 2, 2016, 4:02 PM, atnaujinta May 26, 2017, 9:51 PM

Žiniasklaida Monikos A. įvykdyto nusikaltimo istoriją prilygino painiam skandinaviškam kriminalui, kuris įvyko ne rašytojo galvoje, bet realybėje.

Maksimali bausmė iš inteligentų šeimos kilusiai Varšuvos universiteto auklėtinei, buvusiai kalėjimo administracijos darbuotojai Monikai A. buvo skirta už suplanuotą ir įvykdytą itin žiaurų nusikaltimą. Kalėjime susižavėjusi istorijomis apie „neišaiškinamas“ bylas mergina nusprendė pati praturtėti įvykdžiusi kriminalistams neatskleidžiamą nusikaltimą.

Išsiaiškinusi, kad jai butą nuomojantis 86 metų Aleksandras P. Varšuvos centre turi tris brangius butus, mergina suplanavo perimti šį kelių milijonų vertą turtą. Pasinaudodama tuo, kad jos grožiui neatsispirdavo beveik nė vienas vyras, mergina susidraugavo su buto šeimininku ir slapta nusikopijavo įvairius jo dokumentus bei tobulai išmoko padirbinėti senelio parašą.

Po to Monika A. iš kelių turėtų meilužių nusikaltimo bendrininku išsirinko vos pradinę mokyklą baigusį buvusį kalinį Grzegorzą R. Šiam savo didelių planų neatskleidė, o pažadėjo už pagalbą nužudant Aleksandrą P. sumokėti 150 tūkst. zlotų. Kitą meilužį Monika A. privertė pameluoti tardytojams, kad tą vakarą jiedu praleido drauge, priešingu atveju grasino jų santykių istoriją papasakoti meilužio žmonai.

Gražuolė pensininką įviliojo į nuošalią vietą, apsvaigino trenkdama buteliu, o po to perpjovė vyriškiui gerklę. Vėliau kartu su Grzegorzu R. aukos lavoną įgrūdo į lagaminą, o jį užkasė miške. Po dviejų savaičių nusikaltėlių pora lavoną iškasė ir sudegino, nes išsigando, kad jo kas neatrastų.

Per teismą Monika A. tvirtino, kad senolį nužudė Grzegorzas R., o šis kaltę vertė merginai. Teisėjas Grzegorzui R. skyrė kalėti 25 metus, o nusikaltimo iniciatorė sulaukė maksimalios bausmės. Monika A. teisme ir toliau vaidino naivią ir nekaltą merginą, tačiau tikrą jos veidą atskleisti padėjo slapta rašytas dienoraštis.

Mergina dienoraštyje prisipažino, kad po „po saldžios ir aistringos moters kauke slepiasi žiaurusis mano demonas, kuris tik ir laukia, kada galės suleisti iltis į naujos aukos kaklą“.

Žiniasklaida priminė, kad prieš 19 metų Varšuvoje iki gyvos galvos kalėti nuteista Malgorzata Rozumecka irgi buvo žiauraus nusikaltimo iniciatorė ir vykdytoja. Kruvinąja Malgorzata praminta mergina irgi buvo kilusi iš inteligentiškos ir pasiturinčios šeimos, o Varšuvos universitete studijavo socialinę rūpybą.

M.Rozumeckos aukomis tapo du firmos „Era“ darbuotojai, atvežę parduoti 32 brangius mobiliuosius telefonus. M.Rozumecka vieną iš savo aukų pažinojo, nes trumpai buvo kartu dirbusi, tačiau užsakydama telefonus apsimetė, kad yra garsaus aktoriaus ir režisieriaus Boguslawo Lindos asistentė.

Į nuošalią vietą įvilioti telefonų pardavėjai buvo nušauti ir užkasti išvakarėse paruoštoje vietoje, o žmogžudystėje talkino šešiolikametis M.Rozumeckos brolis su draugu. Minėtas brolis vėliau paspruko į JAV, kur po smulkaus prasižengimo buvo areštuotas ir išduotas Lenkijai.

M.Rozumecka į aferą sugebėjo įtraukti net savo tėvą ir senelį, jie nupirko jai padirbtą Meksikos pasą bei lėktuvo bilietą, ir, papirkę psichiatrinės ligoninės apsaugą, suorganizavo pabėgimą. Bėglę policininkams visgi pavyko pagauti, o jos paieška bei teismo procesas prikaustė visos šalies dėmesį.

M.Rozumeckos nusikaltimo motyvais buvo sukurti keli filmai, tad spėjama, kad netrukus filmuose bus įamžinta ir sukrečianti gražuolės Monikos A. istorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.